X
    Categories: Case Studies

Η εκδίκηση του Julian Assange

Ενώ ο κόσμος ανακαλύπτει τώρα το WikiLeaks, εμείς το είχαμε αναφέρει και τον Ιούλιο.

Αλλά ας πάμε γρήγορα στο σήμερα και το μάθημα που παίρνουν αυτή τη στιγμή τα μεγαλύτερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στον κόσμο.

Το WikiLeaks λοιπόν δημοσίευσε μια σειρά από εμπιστευτικά έγγραφα από πάρα πολλές κυβερνήσεις και οργανισμούς. Λίγες εβδομάδες πριν, είχανε βγει εκτάκτως ο Bill Clinton και ο George W Bush να μιλήσουν στα ΜΜΕ και να απαξιώσουν τις δημοσιεύσεις αυτές γιατί προφανώς τους χαλάνε τις σχέσεις με πάρα πολλές χώρες.

Στη συνέχεια, ο ιδιοκτήτης του WikiLeaks, Julian Assange, κατηγορήθηκε για βιασμό στη Σουηδία, συνελήφθη στη Βρετανία και κρίθηκε προφυλακιστέος.

Οι υποστηρικτές όμως του Assange δεν είναι τυχαίοι. Είναι πνεύματα ανήσυχα και φιλελεύθερα όπως αυτός. Και τυχαίνει στο ίδιο αυτό κοινό να υπάρχουν πολλοί που είναι καλοί με τους υπολογιστές. Κάποιοι τους αποκαλούν hackers, αλλά κατά βάθος αυτό που κάνουν είναι για πολλούς ηθικό.

Έτσι, όταν ξεκίνησε η συντονισμένη επίθεση εναντιόν του WikiLeaks απο κυβερνήσεις και οργανισμούς όπως η Visa και η Mastercard που κόψανε τη δυνατότητα δωρεάς προς το WikiLeaks, ξεκίνησε και η αντεπίθεση από τους hackers που υποστηρίζουν αφιλοκερδώς τον Assange.

Ξεκίνησαν με το να ρίξουν τους servers της Visa. Και της Mastercard. Και τώρα βάζουν στο στόχαστρό τους το Paypal και το Amazon. Και δεν σταματάνε εύκολα, γιατί αυτή είναι η φύση του Internet.

Αφήνοντας τα περί τάξης ηθικής και τα προσωπικά πιστεύω του καθενός για το αν πρέπει η πληροφορία να είναι ελεύθερη ή όχι στους δημοσιογράφους, το μόνο σίγουρο είναι ότι πρέπει να θυμάστε είναι πως στο Internet μπορούν να σας σκίσουν, είτε είστε εκεί είτε όχι. Οπότε φροντίστε να είστε καλοί με τους πελάτες σας.

George Anagnostopoulos: Ο Γιώργος είναι ο δημιουργός του Suit. Η ενασχόλησή του με τα online communities και το Internet marketing κρατεί από τα nineties. Το πλήρες βιογραφικό του είναι διαθέσιμο εδώ αλλά το short version είναι ότι είναι ο ιδρυτής και CEO της Socialab.

This website uses cookies.