X
    Categories: Viral

Ποιά είναι τα αγαπημένα μου viral videos;

Συζητούσα πρόσφατα τη δημιουργία viral videos για τα προϊόντα ενός πελάτη.

Σε τέτοιες συζητήσεις είναι πάντα καλό πρώτα να δούμε τι ορίζει κανείς ως viral, δηλαδή που βάζει τη γραμμή του. Σε ένα κοινό 6.5 δισεκατομμυρίων ανθρώπων, ποιό είναι το όριο σου για να πεις ότι κάτι έφτασε να γίνει viral; Και σε ένα κοινό 11 εκατομμυρίων ανθρώπων, ποιό είναι το αντίστοιχο όριο;

Και είναι viral αυτά που έφτιαξαν οι εταιρείες και προωθούν κάτι; Ή μετράμε και όσα έφτιαξε μόνος του ένας καταναλωτής; Το Evolution of Dance είναι από τα αγαπημένα μου videos αλλά δεν προωθεί τίποτα. Ομοίως κάποια videos όπως τα περίφημα United Breaks Guitars, το HP Computers are racist και το Pizza Domino’s μάλλον κάνουν κακό παρά καλό.

Και σίγουρα αυτά τα videos δεν μας λένε και πολλά αφού μπορεί να έχουν τα περισσότερα views στο YouTube αλλά είναι self-promoting και δεν έχουν κάποιο branding.

Οι συζητήσεις αυτές είναι πολύπλοκες, αλλά ας αφήσουμε την τέχνη του viral -το οποίο εκτός από καλό concept είχε και καλή υλοποίηση αλλά και καλό seeding- να μιλήσει μόνη της.

Evian Roller Babies

T-Mobile Flash Dance

Old Spice Man (series)

Tippex: A Hunter Shoots a Bear

Volkswagen’s Fun Theory

Roger Federer for Gillette

Heineken’s Men With Talent

BMW’s Dinner for RR

Axe’s Dirty Balls

Bud’s Clothing Drive

Call Of Duty: Black Ops (TVC)

TomTom’s Darth Vader

Toyota Swagger

Ποιά είναι τα δικά σας αγαπημένα branded viral videos;

George Anagnostopoulos: Ο Γιώργος είναι ο δημιουργός του Suit. Η ενασχόλησή του με τα online communities και το Internet marketing κρατεί από τα nineties. Το πλήρες βιογραφικό του είναι διαθέσιμο εδώ αλλά το short version είναι ότι είναι ο ιδρυτής και CEO της Socialab.

This website uses cookies.