X

MIG Club Crowdsourcing

Για μία ακόμα φορά, ο όμιλος της Marfin Investment Group επέλεξε τη λύση του Crowdsourcing για την εύρεση λύσεων ή συνεργιών.

Η λογική είναι απλή: Αφού έχω κόσμο που θέλω να συνεργαστεί μαζί μου, γιατί να μην βγάλω ένα διαγωνισμό (για τον οποίο υπάρχει μόνο ηθική ανταμοιβή και όχι χρηματική, απ’ ό,τι βλέπω) και να ζητήσω ιδέες που θα μου κάνουν τη ζωή ευκολότερη;

Και έτσι γεννήθηκε το Πρωτάθλημα Ιδεών.

Εμείς απλώς χαιρόμαστε που ο μεγαλύτερος επιχειρηματικός όμιλος στη χώρα δείχνει να αφουγκράζεται τόσο τη γνώμη του κόσμου, αλλά και να εφαρμόζει τακτικές που βλέπουμε συνήθως μόνο στο εξωτερικό.

Να θυμήσουμε ότι παρόμοια τακτική είχε ο Όμιλος και με την επιλογή της στολή της Olympic Air.

George Anagnostopoulos: Ο Γιώργος είναι ο δημιουργός του Suit. Η ενασχόλησή του με τα online communities και το Internet marketing κρατεί από τα nineties. Το πλήρες βιογραφικό του είναι διαθέσιμο εδώ αλλά το short version είναι ότι είναι ο ιδρυτής και CEO της Socialab.

View Comments (0)

  • Είναι προφανές ότι δεν είναι crowdsourcing γιατί δεν απευθύνεται στο ευρύ κοινό και αφορά μόνο τους εργαζόμενοπυς του Ομίλου στην Ελλάδα.Κατά συνέπειαν δεν μοιάζει διόλου με την αναζήτηση προτάσεων για την ένδυση της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ.
    Όντως ο Όμιλος ΄πρωτοπορεί σε πολλά πράγματα και τότε είναι εύκολο να λέμε ότι αντιγράφει ανάλογες ενέργειες και δράσεις από το εξωτερικό.Το σίγουρο είναι ότι ελάχιστοι θα τολμούσαν να δώσουν βήμα στους εργαζόμενους και την δυνατότητα να συμμετέχουν στην επιχειρηματική στρατηγική της εταιρίας που εργάζονται και πολύ περισσότερο να επηρεάσουν και άλλες εταιρίες του Ομίλου καταθέτοντας συνεργειακές ιδέες.
    Η ιδέα της συνέργειας αγαπητέ σχολιαστή είναι καθημερινή πρακτική στη MIG!!

  • Στέλιο, ευχαριστώ για το σχόλιό σου.

    Εφόσον βλέπω ότι ανήκεις στον όμιλο, τότε ίσως να θέλεις να μας αποσαφηνίσεις το τι εννοείτε στη σελίδα σας όταν λέτε ότι απευθύνεστε σε εργαζόμενους του Ομίλου και συνεργαζόμενες εταιρείες. Δεν είναι συνεργαζόμενη εταιρεία κάποια η οποία έχει λογαριασμό στην τράπεζά σας;

    Σε κάθε περίπτωση, δεν βλέπω γιατί ισχυρίζεσαι πως δεν είναι crowdsourcing, αφού απευθύνεται σε μεγάλη μερίδα του κοινού.

    Στην τελική, εμείς το crowdsourcing το στηρίζουμε. Είτε είναι για το γενικό κοινό είτε "μόνο" για μερικές δεκάδες χιλιάδες κόσμο.

  • Αφορά συνεργαζόμενες με τις οποίες υπάρχει μετοχική συμμετοχή μειοψηφική και δεν θεωρούνται θυγατρικές.

  • Στέλιο, σ' ευχαριστώ για την απάντηση. Δεν το είδα αυτό να αποσαφηνίζετα κάπου (μπορεί να κάνω λάθος). Ίσως να χρειάζεται να αναφερθεί λίγο πιο ξεκάθαρα.

    Καλημέρα!

This website uses cookies.