X
    Categories: Mobile

Mobile Apps

Υπάρχει άνθρωπος στον οποίο δεν αρέσουν τα infographics; Δεν το νομίζω.

Marketers που θέλουν mobile app υπάρχουν; Μάλλον αρκετοί.

Πάμε λοιπόν να δούμε ένα infographic από το Mashable για το κατά πόσον οι developers που αναπτύσσουν mobile apps έχουν κέρδη. Αλλά πριν το δούμε, ας δούμε τα βασικά στοιχεία:

  1. Μόνο ένα 12% των developers (όχι των apps) κάνουν πωλήσεις πάνω από $50.000. Αυτοί είναι και που έχουν και ένα marketing budget αξίας 30.000 για την προώθηση του app αφού αυτό αναπτυχθεί.
  2. Έξι στα δέκα apps δεν βγάζουν καν τα λεφτά τους.
  3. Δύο στους τρεις developers βγάλανε λιγότερο από $5.000 με το πιο επιτυχημένο τους app.

Φυσικά μιλάμε για mobile apps τα οποία έχουν κάποιο monetization model από πίσω, ώστε ο developer να βγάλει κέρδος και δε μιλάμε για brand apps που είναι κατά βάση δωρεάν και απλά ανταγωνίζονται μόνο για το attention του χρήστη.

Από την άλλη, αυτές οι εφαρμογές ανταγωνίζονται τις άλλες επί ίσοις όροις. Αυτό που θέλουν όλοι τελικά είναι οι εφαρμογές να φέρουν κάποιο κέρδος στην επιχείρηση. Όσο πιο σύντομο το monetization model, τόσο πιο κοντά είναι στο κέρδος κάποιος, άρα το να βγάλουν κέρδος τα brand apps (indirectly) είναι ακόμα πιο δύσκολο.

Γι αυτό λέω εδώ και καιρό: re-evaluate!

Do you want a  mobile app for the sake of having a mobile app?

George Anagnostopoulos: Ο Γιώργος είναι ο δημιουργός του Suit. Η ενασχόλησή του με τα online communities και το Internet marketing κρατεί από τα nineties. Το πλήρες βιογραφικό του είναι διαθέσιμο εδώ αλλά το short version είναι ότι είναι ο ιδρυτής και CEO της Socialab.

This website uses cookies.