X
    Categories: Social Media

Η πραγματικότητα των brands

Στα social media θα δεις απ’ όλα. Από χρήστες θα δεις αυτές τις μέρες αποκλειστικά πολιτικό σχολιασμό. Τι έκαναν οι μεν, τι θα κάνουν οι δε. Πιθανότατα θα πάει έτσι όλη η εβδομάδα.

Τα brands την ίδια στιγμή τι λένε; Μιλάνε για τα δικά τους events, προϊόντα, ενέργειες. Η διαφορά είναι τεράστια. Η προσοχή των χρηστών δεν είναι εκεί. Και η προσοχή των χρηστών είναι το currency των social media, χωρίς αυτό δεν πάμε μπροστά.

Μήπως θα πρέπει να αλλάξει το σκηνικό αυτό; Να πρέπει τα brands να προσαρμόζονται σιγά-σιγά σε μια πραγματικότητα που θέλει ένα brand να έχει χαρακτήρα όχι μόνο επικοινωνιακό αλλά και κοινωνικο-πολιτικό-οικονομικό ώστε να μπορεί να διεκδικήσει την προσοχή των χρηστών.

Τα Ben & Jerry’s, πρωτοπόρα στη δημιουργία χαρακτήρα αλλά και ακτιβιστικά ενεργό brand, κάνουν κάτι αντίστοιχο στην Αμερική. Υποστηρίζουν το γάμο ομοφυλοφίλων και το κίνημα Occupy Wall Street.  Κερδίζουν μερίδα του κόσμου με το ρίσκο να αποξενώσουν ίσως άλλους. Εκτός ΗΠΑ δεν κάνουν κάτι αντίστοιχο ακόμα και δε γνωρίζω άλλα διεθνή brands με παρόμοια τοποθέτηση (οι ΜΚΟ εξαιρούνται βεβαίως).

Μήπως όμως το κλίμα είναι τέτοιο που κάποια brands θα πρέπει να κάνουν ένα πρώτο βήμα ώστε να εξερευνήσουν τι υπάρχει εκεί έξω όταν κάνουμε κάτι διαφορετικό; Το Old Spice το τόλμησε πέρσι και έκανε τρελλό hit. Who’s next?

George Anagnostopoulos: Ο Γιώργος είναι ο δημιουργός του Suit. Η ενασχόλησή του με τα online communities και το Internet marketing κρατεί από τα nineties. Το πλήρες βιογραφικό του είναι διαθέσιμο εδώ αλλά το short version είναι ότι είναι ο ιδρυτής και CEO της Socialab.

This website uses cookies.