X

Α μπα – ssadors

Το λέω εδώ και περίπου 2 χρόνια σε αυτό το blog, πως τα social media είναι μέσα στα οποία ο καθένας εμπλέκεται προσωπικά.

Μέχρι και ο πιο χαμηλόβαθμος υπάλληλος ή και κάποιος εξωτερικός συνεργάτης μιας εταιρείας μπορεί να πει ή κάνει κάτι που θα ωφελήσει ή θα βλάψει ένα brand.

Το είδαμε με το case της Domino’s Pizza όπου δύο υπάλληλοι σε ένα από τα χιλιάδες καταστήματα κατάφεραν με τα κατορθώματά τους να μειώσουν την αξία του brand κατά 10% σε μόλις μια εβδομάδα. Και δεν είναι το μόνο τέτοιο επεισόδιο αφού αντίστοιχα περιστατικά συμβαίνουν καθημερινά σε μεγάλη ή μικρή κλίμακα λόγω απαράκτης συμπεριφοράς υπαλλήλων σε εταιρείες εστίασης, αεροπορικές, ξενοδοχεία, νοσοκομεία κ.ά.

Το πιο πρόσφατο fail περιλαμβάνει τον πρόεδρο της HP, Ray Lane, να μιλάει για την εταιρεία του και να ποζάρει για φωτογραφίες ενώ χρησιμοποιεί έναν υπολογιστή της Apple.

Αυτο είναι που στην ιντερνετική αργκώ (τη γλώσσα που μιλάνε οι χρήστες σας) λέγεται facepalm.

 

George Anagnostopoulos: Ο Γιώργος είναι ο δημιουργός του Suit. Η ενασχόλησή του με τα online communities και το Internet marketing κρατεί από τα nineties. Το πλήρες βιογραφικό του είναι διαθέσιμο εδώ αλλά το short version είναι ότι είναι ο ιδρυτής και CEO της Socialab.

This website uses cookies.