X
    Categories: Social Media

Olympic Games

Αφήνοντας για λίγο την παραφιλολογία περί tweet αθλήτριας που μπορεί να είχε ή να μην είχε διάθεσιμη για φυλετικές διακρίσεις (που σίγουρα μας διδάσκει πως όλοι πρέπει να προσέχουμε τι γράφουμε στα social media), θα ήθελα να σχολιάσω τους Ολυμπιακούς Αγώνες από μια άλλη σκοπιά…

Μεγάλες εταιρείες που δεν είναι χορηγοί των Ολυμπιακών Αγώνων (επισήμως γνωστοί ως Olympic Partners) έλαβαν οδηγίες πως δεν έχουνε το δικαίωμα να κάνουν αναφορά στα social media για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, για τις εθνικές ομάδες της κάθε χώρας που κατεβαίνει και ούτε καν να αναφερθούν στα ονόματα των αθλητών που θα διαγωνισθούν στους Αγώνες.

Ακούγεται εύκολο; Για φανταστείτε μεγάλες ελληνικές σελίδες και λογαριασμούς να μη μπορούν να κάνουν αναφορά στο πιο hot event του φετινού καλοκαιριού, όταν κάποιος Έλληνας αθλητής κερδίσει ένα μετάλλιο.

Η εντολή ήρθε πριν από κανένα μήνα και στοχεύθηκε ειδικά σε ανταγωνίστριες εταιρείες των Olympic Partners.

Δεν είμαι σίγουρος κατά πόσον κάτι τέτοιο έχει κάποια νομική βάση, αφού κάποιοι αθλητές πιθανόν να έχουν άλλους χορηγούς από πίσω τους εκτός Ολυμπιακών, και το κατά πόσον αυτή η οδηγία θα ακολουθηθεί και σε ελληνικές σελίδες τόσο αυστηρά είναι κάτι που θα το δούμε εν καιρώ.

Let the Games begin!

George Anagnostopoulos: Ο Γιώργος είναι ο δημιουργός του Suit. Η ενασχόλησή του με τα online communities και το Internet marketing κρατεί από τα nineties. Το πλήρες βιογραφικό του είναι διαθέσιμο εδώ αλλά το short version είναι ότι είναι ο ιδρυτής και CEO της Socialab.

View Comments (0)

  • Ναι ισχύει, (πάντα ίσχυε ώς κατεύθυνση) και είναι κανόνας τώρα πια. Όλα ξεκίνησαν απο διάφορες ενέργειες ambush marketing που έκαναν μεγάλα brands (μη χορηγοί των αγώνων) προσπαθώντας να εκμεταλευτούν αθλητές ή το ίδιο το γεγονός. Οι (παγκόσμιες) Ολυμπιακές χορηγίες υπερτερούν κάθε άλλης χορηγίας, και κανείς δεν έχει δικαιωμα να τις καπηλευτεί με έμμεσες ενέργειες above & below επικοινωνίας όταν δεν ειναι χορηγός. Τώρα μπορεί να μην στέκει νομικά και μπορεί οποιος θέλει να το παραβεί αλλα η ΔΟΕ και η ΟΕ των αγώνων έχει δικαίωμα (πολύ άγριας) μήνυσης.

  • Νέοι καιροί, νέα ήθη, νέοι κανόνες... Στους αυθεντικούς Ολυμπιακούς Αγώνες (προ αναβίωσης και χορηγικής υποστήριξης) διακόπτονταν και όλες οι πολεμικές διαμάχες (στην Ελλάδα) αφού το αθλητικό αυτό γεγονός θεωρούνταν ιερό. Για να ρίξω τώρα μια ματιά στην υπόλοιπη ειδησιογραφία, σήμερα 27 Ιουλίου 2012, 3' πριν την έναρξη...

This website uses cookies.