X
    Categories: Tools

QR Codes in Social Media

Τα QR codes τα γνωρίζετε; Είναι αυτά τα μικρά ασπρόμαυρα τετράγωνα:

Αυτά μπορείτε να τα βρείτε τυπωμένα παντού: σε συσκευασίες προϊόντων, σε τοίχους, σε έγγραφα. Αυτό που κάνουν είναι να περιέχουν κάποιες πληροφορίες ή κάποια διεύθυνση στο web.

Η πληροφορία αυτή αποκωδικοποιείται με τη χρήση ενός κινητού τηλεφώνου με κάμερα. Τραβώντας μια φωτογραφία τον κώδικα αυτόν, ένα smartphone μπορεί να αναγνωρίσει την όποια πληροφορία και να πράξει αναλόγως, συνήθως οδηγώντας το χρήστη σε κάποια διεύθυνση στο web.

Το πώς χρησιμοποιούνται είναι όμως που έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς μπορούν τα προϊόντα και τα καταστήματα να έχουν εκτυπωμένους τέτοιους κωδικούς προκειμένου να θέλουν ο χρήστης να δεί κάτι ακόμα.

Στην περίπτωση των προϊόντων μπορεί να είναι ένα link για αγορά του προϊόντος online με ανταγωνιστική τιμή ή περισσότερα πλεονεκτήματα (κακό, αλλά γίνεται) ή απλά να είναι η σελίδα του προϊόντος ή μια σελίδα με reviews για το προϊόν.

Αντίστοιχα, για το κατάστημα μπορεί να είναι link για τη σελίδα του καταστήματος στο FourSquare ή στο Facebook Places (υπομονή, έρχεται και στην Ελλάδα) ώστε να μπορεί ο χρήστης να κάνει check-in στο κατάστημα.

Πρακτικά, η χρήση των QR codes είναι περιορισμένη στην Ελλάδα, αλλά όπως όλες αυτές οι τεχνολογίες, απλά χρειάζεται μια σπίθα για να πάρουν μπροστά.

George Anagnostopoulos: Ο Γιώργος είναι ο δημιουργός του Suit. Η ενασχόλησή του με τα online communities και το Internet marketing κρατεί από τα nineties. Το πλήρες βιογραφικό του είναι διαθέσιμο εδώ αλλά το short version είναι ότι είναι ο ιδρυτής και CEO της Socialab.

This website uses cookies.