X

Red Bull Stratos

Ένα μοναδικό event σχεδίασε το Red Bull, το brand που συνδυάζει μαζικό marketing appeal μαζί με extreme χαρακτήρα.

Αυτή τη στιγμή είναι live μια αποστολή που θα στείλει έναν έμπειρο freefall jumper, τον Felix Baumgartner, στα όρια του διαστήματος με τη χρήση ενός ειδικού μπαλλονιού (το λες και αερόστατο, αλλά όχι ακριβώς) γεμάτο με ήλιο. Σκοπός του Felix είναι να κάνει το μεγαλύτερο freefall jump στην ιστορία του ανθρώπου.

Ενώ γράφονται αυτές οι γραμμές, ο Felix έχει διανύσει περίπου τη μισή απόσταση από τα 40 χιλιόμετρα απόστασης από τη Γη και ακόμα ανεβαίνει, κάπου πάνω από το Roswell, New Mexico, μέσα στα πλαίσια του Red Bull Stratos.

Ως ένα μοναδικό event, έχει φυσικά κερδίσει την προσοχή μεγάλου κοινού στα social media. Έχει το δικό του blog, twitter (hashtag #LiveJump), YouTube channel (με live video, μια από τις νέες δυνατότητες που έχει προσθέσει το YouTube, ανταγωνιζόμενο το Ustream και το livestream) και έχει τρομερό interaction με το κοινό.

Το project σχεδιάζεται για περίπου 7 χρόνια τώρα και σίγουρα είναι ένα από τα παραδείγματα που μόνο ένα extreme marketing department θα μπορούσε να σχεδιάσει. Για όσους παρακολούθησαν το project θα είχαν δει ότι η αρχική ημερομηνία ήταν 5 ημέρες πριν, αλλά οι καιρικές συνθήκες κατέστρεψαν το αρχικό μπαλλόνι και τώρα ο Felix ταξιδεύει με ένα backup.

Προσωπικά, το freefalling το βρίσκω φοβερό άθλημα (και μου το πρότεινε αναγνώστρια του blog πρόσφατα) και σαν ιδέα μου φαίνεται τρομερή, καθώς αν πετύχει, θα είναι κάτι που θα μείνει στα χρονικά.

Το stunt φαίνεται δύσκολο (παρά τα προηγούμενα τεστ από λίγο χαμηλότερα ύψη) και σίγουρα, από πλευράς marketing, αν είναι επιτυχημένο θα διαφοροποιήσει επικοινωνιακά το Red Bull από τα άλλα προϊόντα της κατηγορίας του, τα οποία τον τελευταίο καιρό φαίνονται να έχουν κερδίσει έδαφος.

Επιπλέον, από άποψη κοινού, o Felix φαίνεται να τυγχάνει πολύ μεγαλύτερης αποδοχής από το rover της NASA στον Άρη πριν μερικούς μήνες.

Καλή τύχη Felix!

UPDATE 1 – 14 Oct 2012 @ 20:00: Τα τελευταία 20 λεπτά, οι θεατές του live video στο YouTube αυξήθηκαν από 2,5 σε 3,5 εκατομμύρια. Λογικά, σε λιγότερο από μια ώρα, ξεκινάει το μοναδικό freefall jump.

UPDATE 2 -14 Oct 2012 @ 21:07: O Felix έχει φθάσει τα 128.000 πόδια (39.000 μέτρα) ύψος, έχει ελέγξει όλες τις παραμέτρους, έχει ακολουθήσει τη διαδικασία εξομοίωσης πίεσης και μετά από 2 ώρες και 40 λεπτά ανόδου, ο Felix έπεσε στο κοινό με 8 εκατομμύρια viewers στο YouTube και εκατομμύρια άλλους σε τηλεοπτικά κανάλια σε όλη τη Γη. Έσπασε το ρεκόρ ψηλότερου freefall και το ρεκόρ ψηλότερης πτήσης με μπαλλόνι.

UPDATE 3 – 12 Oct 2012 @ 21:17: Ο Felix προσγειώθηκε με τρομερή άνεση και ασφάλεια. Έσπασε το ρεκόρ μεγαλύτερης ταχύτητας σε ελεύθερη πτώση (δεν είμαι σίγουρος αν έσπασε το φράγμα του ήχου που ήθελε), αλλά δεν έσπασε το ρεκόρ χρόνου ελεύθερης πτώσης για λίγα δευτερόλεπτα. Από το πήδημα μέχρι την προσγείωσή του έχασε ένα περίπου 5% του κοινού του. Δέκα λεπτά αργότερα είχε χάσει και το ένα ακόμα 50% του κοινού του.

Μεγάλα κατορθώματα στην υπηρεσία του marketing…

 

George Anagnostopoulos: Ο Γιώργος είναι ο δημιουργός του Suit. Η ενασχόλησή του με τα online communities και το Internet marketing κρατεί από τα nineties. Το πλήρες βιογραφικό του είναι διαθέσιμο εδώ αλλά το short version είναι ότι είναι ο ιδρυτής και CEO της Socialab.

This website uses cookies.