X
    Categories: Facebook

Facebook Offline #now

Κάποιοι χρήστες φαίνονται να βλέπουνε το Facebook σαν να είναι offline την τελευταία ώρα, λόγω επίθεσης η οποία βρίσκεται σε έξέλιξη αυτή τη στιγμή, από κάποιους που φέρονται να είναι μέλη των Anonymous.

Παρόλο που η επίθεση είναι συντονισμένη, δεν έχει ιδιαίτερο αποτέλεσμα στο Facebook, καθώς ένα πολύ μικρό ποσοστό των χρηστών και για περιορισμένο χρονικό διάστημα βλέπει το Facebook ως ανενεργό, σύμφωνα με το TNW.

Ανάμεσα στις χώρες απ’ όπου χρήστες φάνηκαν να έχουν πρόβλημα συμπεριλαμβάνεται η Ελλάδα, αν και προσωπικά βλέπω αρκετούς χρήστες online.

Ο επίσημος λογαριασμός των Anonymous πάντως δε φαίνεται να στηρίζει την επίθεση και σίγουρα η επίθεση αυτή που δεν γίνεται απευθείας στο Facebook αλλά εμμέσως (χτυπώντας τους DNS servers κάποιων παρόχων σε κάποιες χώρες) σύντομα θα είναι υπό πλήρη έλεγχο.

Σίγουρα το Facebook δείχνει ότι δε «μασάει» σε τέτοιες επιθέσεις όπως θα έκανε ένα εταιρικό site.

 

George Anagnostopoulos: Ο Γιώργος είναι ο δημιουργός του Suit. Η ενασχόλησή του με τα online communities και το Internet marketing κρατεί από τα nineties. Το πλήρες βιογραφικό του είναι διαθέσιμο εδώ αλλά το short version είναι ότι είναι ο ιδρυτής και CEO της Socialab.

This website uses cookies.