X

ROI στα Facebook Ads

Φανταστείτε ότι είστε η Samsung. Και φανταστείτε ότι βρισκόμαστε 3 μήνες πριν, όταν έβγαινε το νέο iPhone 5. Όλος ο κόσμος μιλάει για το iPhone αφήνοντας το -τεχνολογικά ανώτερο- Galaxy S3 πίσω.

Τι κάνεις; Ρίχνεσαι στην τηλεόραση ή στο μέσο με τη μεγαλύτερη διείσδυση στο κοινό των 25-35 που στοχεύεις;

Η Samsung επέλεξε το δεύτερο στις ΗΠΑ. Επένδυσε $10 εκ. και τις επεστράφησαν $129 εκ.

Είπατε κάτι για ROI;

Το πλήρες άρθρο στο Business Insider.

 

George Anagnostopoulos: Ο Γιώργος είναι ο δημιουργός του Suit. Η ενασχόλησή του με τα online communities και το Internet marketing κρατεί από τα nineties. Το πλήρες βιογραφικό του είναι διαθέσιμο εδώ αλλά το short version είναι ότι είναι ο ιδρυτής και CEO της Socialab.

View Comments (0)

  • Χμμμμ... βασικά δεν δίνει αρκετά στοιχεία το κείμενο...

    $129εκ. σε δικό της τζίρο ή (όπως συνηθίζεται) σε τιμές λιανικής; Sell-in ή sell-out?

    Επίσης, ειδικά αν είναι τιμές λιανικής σημαίνει ότι με τα 10 εκατομμύρια "αγόρασε" 150.000 πωλήσεις συσκευών (retail list price, δεν έχω ιδέα τί παίζει με παρόχους). Τί κέρδος έχει ανά συσκευή; Και τί θα πούλαγε αν έριχνε $10εκ. στην τηλεόραση; (τον Οκτώβριο είχε συνολικές πωλήσεις >20εκ. συσκευές).

    Για το ROI χρειάζεται και το τεκμαρτό κόστος/κέρδος αν μή τί άλλο...

  • Νομίζω ότι δεν είναι τυχαίο που δεν εξηγούνται αυτά σε λεπτομέρεια, γιατί ίσως είναι αρκετά complicated για τους μη γνωρίζοντες την αγορά τηλεπικοινωνιών.

    Πάντως το case παρουσιάστηκε σήμερα και στο All Things Facebook.

    • Δεν έχει να κάνει με αγορά τηλεπικοινωνιών, έχει να κάνει με εμπόριο και marketing... Και είναι στο "Business Insider" :D

      OK, κάποιες φορές απλοποιείς πράγματα, αλλά το άρθρο έτσι όπως είναι διαβάζεται λίγο σαν "κάποιος, κάπου, κάποτε". Όταν προσπαθείς να αποδείξεις κάτι, δείχνεις και στοιχεία, όχι νούμερα στον αέρα, αυτή είναι η ένστασή μου. Όχι ότι δεν πιστεύω πως μπορεί και όντως να τους πήγε φοβερά!

      Link για το ATF? Δεν το βρίσκω...

    • Βλακεία μου, έψαχνα να το βρω στο site πριν καταλάβω ότι εννοούσες ότι το *είπανε* :)

This website uses cookies.