X

Αντώνης Σαμαράς και Twitter

Αν υπάρχει μια περίοδος για να μην είναι κάποιος πολιτικός, σίγουρα αυτή είναι η περίοδος της οικονομικής κρίσης και της πολιτικής απαξίωσης. Πόσω μάλλον αν είσαι αρχηγός του κόμματος με τη μεγαλύτερη διαφυγή ψήφων.

Τα είδαν μάλλον όλα στη Συγγρού και αποφάσισαν ότι πρέπει να βάλουν στο παιχνίδι όλα τους τα όπλα. Και κάπως έτσι ξαναεργοποιήθηκε, 2,5 χρόνια μετά το τελευταίο του tweet, ο λογαριασμός του προέδρου στο Twitter.

Όπως ήταν φυσικό, μετά από τόση απουσία, οι followers δεν περιμένανε τις ξύλινες ανακοινώσεις του κ. Σαμαρά για να δούνε χαρά στο timeline τους, οπότε τον τρολλάρανε για καλωσόρισμα.

Πέρα όμως από την πλάκα, το ηθικό δίδαγμα που θέλω να κρατήσετε και όσοι είστε μακριά από το χώρο της πολιτικής είναι:

  1. Τα social media δεν είναι industrialized media να μπαίνεις και να βγαίνεις όποτε θέλεις. Απαιτούν συνέπεια, απαιτούν επαφή.
  2. Όταν είσαι απόμακρος, μιλάς για κάτι με το οποίο οι χρήστες σου δεν έχουνε επαφή (όχι μόνο για πίστη σε ένα «μικρό» κόμμα) τότε να περιμένεις στην καλύτερη να σε αγνοήσουν, στην μέτρια να σε χλευάσουν και στη χειρότερη να σε διαπομπεύσουν.

[Αρχική είδηση από το Ενημερώσου]

 

George Anagnostopoulos: Ο Γιώργος είναι ο δημιουργός του Suit. Η ενασχόλησή του με τα online communities και το Internet marketing κρατεί από τα nineties. Το πλήρες βιογραφικό του είναι διαθέσιμο εδώ αλλά το short version είναι ότι είναι ο ιδρυτής και CEO της Socialab.

View Comments (0)

This website uses cookies.