X

SEO Trends 2013

Η αναζήτηση στις μηχανές αναζήτησεις αλλάζει συνεχώς.

Ποιά είναι αυτά τα trends που παίζουν ρόλο στο SEO; Βρήκαμε τα σημαντικότερα και σας τα παρουσιάζουμε:

Author Rank, η νέα παράμετρος που θα παίξει ρόλο το 2013 στο SEO.

  1. Οι χρήστες κάνουν αναζητήσεις με περισσότερες λέξεις-κλειδιά απ’ ότι προηγουμένως. Δύο στις τρεις αναζητήσεις έχουν 3 ή περισσότερες λέξεις στον όρο αναζήτησης. Αυτό σημαίνει πως όσοι έχουν επικεντρωθεί στο fat head αντί για το long tail θα αρχίζουν να βλέπουν ολοένα και λιγότερα αποτελέσματα ανά keyword.
  2. Οι χρήστες συχνά αναζητούν κάτι τοπικά, στην περιοχή τους ή στην πόλη τους. Αυτό το trend στο εξωτερικό είναι πιο δυνατό απ’ ότι εδώ, αλλά κι εδώ πολλές φορές έχουμε αναζητήσεις τοπικού χαρακτήρα, δηλαδή συνοδευόμενες από το όνομα της περιοχής. Αντίστοιχα, πολλές φορές σε τέτοιες αναζητήσεις τα πρώτα αποτελέσματα ανήκουν σε aggregators (Χρυσός Οδηγός, vrisko, site για ντιλίβερι κ.ά.)
  3. Τα quality backlinks αρχίζουν να παίζουν ολοένα και μεγαλύτερο ρόλο. Χωρίς αυτά, το περιεχόμενό σας δεν υπάρχει. Οι φάρμες είναι ένα στοιχείο του παρελθόντος και κάποιοι που βασίστηκαν σε αυτές για να φέρουν αποτελέσμα μάλλον έχουν μείνει ξεκρέμαστοι και τρέχουν πανικόβλητοι για να ανακτήσουν την παλιά τους επισκεψιμότητα.
  4. Μετά το Penguin update (το οποίο μάλλον άργησε να έρθει στην Ελλάδα ένα εξάμηνο) το domain name δεν σημαίνει σχεδόν τίποτα, οπότε πολλοί που επένδυσαν σε αυτά χωρίς να κάνουν άλλο SEO μάλλον έχουν ήδη χάσει την αίγλη τους. Να αναμένετε πως τα εύκολα tricks τελειώνουν γρήγορα και ο κλοιός κλείνει.
  5. Τελευταία και μάλλον σημαντικότερη είδηση είναι πως τα social media παίζουν ρόλο στο search. Αυτό ισχύει και το Google αλλά και για το Bing. Η Google μάλιστα δίνει βάση και σε ένα δικό της metric, το AuthorRank, το οποίο αφορά στη σύνδεση site με author μέσα από το προφίλ του στο Google+. Οπότε ναι, αν αυτός είναι ένας λόγος να έχετε G+, τότε αποκτήστε το (γιατί σαν social network δε λέει τίποτα, μην τα ξαναλέμε).

 

 

George Anagnostopoulos: Ο Γιώργος είναι ο δημιουργός του Suit. Η ενασχόλησή του με τα online communities και το Internet marketing κρατεί από τα nineties. Το πλήρες βιογραφικό του είναι διαθέσιμο εδώ αλλά το short version είναι ότι είναι ο ιδρυτής και CEO της Socialab.

View Comments (0)

  • "...είναι ένας λόγος να έχετε G+, τότε αποκτήστε το (γιατί σαν social network δε λέει τίποτα, μην τα ξαναλέμε)."

    Φίλε, να σε δω όταν το 2014 η Google Ελλάς δώσει 10 google glasses σε bloggers, πώς θα τρέχεις να σβήνεις τέτοιες φράσεις... :-p

  • To Google Authorship είναι πολύ σημαντική εξέλιξη και μόνο για αυτό αξίζει να έχεις G+. Καταρχήν λόγω της εμφάνισης της φωτογραφίας του Author στα οργανικά αποτελέσματα αυξάνεται το CTR. Ακόμη ο ίδιος ο Author αξιολογείται, όπως πολύ σωστά επισημαίνεται στο άρθρο, και η βαθμολογία του επηρεάζει το SERP της ιστοσελίδας στην οποία αρθογραφεί. Τέλος το Google Authorship είναι μια άμυνα στην κλοπή περιεχομένου. Αν κάποιος κλέψει περιεχόμενο από την ιστοσελίδα σας τότε εσείς που το έχετε συνδέσει με το G+ θα εμφανίζεστε πάντα πιο ψηλά στα αποτελέσματα αναζήτησης.

  • Το συγκεκριμένο εργαλείο G+. είναι πολύ καλό και αξιόλογο σε περίπτωση κλοπής περιερχόμενου κάνει πολύ καλή δαυλιά εάν είναι συνδεδεμένο με το G

This website uses cookies.