X
    Categories: Facebook

Social Media Privacy

Υπάρχει πολύς λόγος και αντίλογος για τα privacy settings του Facebook.

Ένα από τα βασικότερα πράγματα που θα πρέπει να ξέρετε είναι να μην αναφέρετε ποτέ στο facebook ότι θα φύγετε για διακοπές ή ότι είστε μόνοι στο σπίτι. Είναι πολύ εύκολο για κάποιους να βρούνε πού μένετε και να σας ξαφρίσουν το σπίτι.

Ειδικά αν είστε από εκείνους που έχετε πολλούς φίλους, κάποιους από τους οποίους δε γνωρίζετε προσωπικά, ή αν το προφίλ σας είναι ανοικτό και πέρα από τους φίλους σας, ίσως να είναι καλό να μην δίνετε πολλές λεπτομέρειες για τις κινήσεις σας.

Αλήθεια ή ράδιο αρβύλα, δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο. Better safe than sorry.

Δεν ανακοινώνουμε τέτοια πράγματα γιατί ποτέ δεν ξέρεις ποιός διαβάζει τα status updates μας.

George Anagnostopoulos: Ο Γιώργος είναι ο δημιουργός του Suit. Η ενασχόλησή του με τα online communities και το Internet marketing κρατεί από τα nineties. Το πλήρες βιογραφικό του είναι διαθέσιμο εδώ αλλά το short version είναι ότι είναι ο ιδρυτής και CEO της Socialab.

View Comments (0)

  • Χεχε κάποιοι έφτιαξαν για χαβαλέ και το http://pleaserobme.com/ το οποίο έκανε aggregate όλα τα σχετικά not-in-home tweets.

    Στη πράξη βέβαια ο κίνδυνος δεν είναι μη μας κλέψουν. Αυτό το βρίσκουν εύκολα οι κλέφτες - φαντάσου πχ τα ζευγάρια που παντρεύονται που ανακοινώνουν υποχρεωτικά το γάμο τους στην εφημερίδα, με ημερομηνία+ώρα ;-)

    Το αληθινό πρόβλημα είναι ότι χάνουμε ημι-οικειοθελώς ένα ακόμα στοιχείο της ιδιωτικής μας ζωής.

    Το άρθρο του EFF είναι άριστο: http://www.eff.org/wp/locational-privacy

  • Αν και άφησες το σχόλιο το πρωί, ήθελα να διαβάσω το άρθρο του EFF πριν απαντήσω. Όντως είναι καλό.

    Αλλά, ξέρεις, σκέφτομαι πόσο συχνά διάβαζα το EFF παλιότερα και το ότι δεν έχω μπει μέσα στο 2010 ας πούμε.

    Δεν ξέρω για μαζικά (μπορώ να μαντέψω βέβαια) αλλά προφανώς το privacy δε μας ενδιαφέρει και τόσο όταν ασπαζόμαστε το facebook σαν τη νέα θρησκεία. Θρησκεία είπα; Πολύ θα ήθελε κάποια θρησκεία να έχει μισό δισεκατομμύριο πιστούς με τέτοια δημογραφικά.

This website uses cookies.