X
    Categories: Social Media

Social search στο Bing

Το Bing -για όσους δεν το γνωρίζουν- είναι η αντιπρόταση της Microsoft στο Google.

Πρόκειται για μια μηχανή αναζήτησης που μέχρι στιγμής δε γνωρίζει ιδιαίτερη επιτυχία στο να πάρει σημαντικό μερίδιο της αγοράς.

Όμως, η Microsoft όσο κι αν δεν κερδίζει την εμπιστοσύνη των χρηστών για τα Internet-related προϊόντα της (Bing, Internet Explorer), είχε πάρει μια σημαντική απόφαση προ τριετίας και είχε εξαγοράσει ένα μικρό μερίδιο του Facebook, βάζοντας την αξία του τότε στα $15 δισ., νούμερο ανήκουστο για την εποχή για μια τόσο μικρή εταιρεία.

Σήμερα, έρχεται να εκμεταλλευτεί αυτό το ποστό με το να επενδύει στην κοινωνική αναζήτηση, δηλαδή το να μπορούμε να βλέπουμε όταν ψάχνουμε σε ποιές σελίδες έχουν κάνει like οι φίλοι μας, αν αυτές βρίσκονται μέσα στα αποτελέσματα.

Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει πως για κάθε αναζήτηση θα μπορεί ο χρήστης να βλέπει προσωποποιημένα αποτελέσματα.

Το Google έχει προσπαθήσει να δείξει διαφοροποιημένα αποτελέσματα στον χρήστη ανάλογα με τις συνήθειές του γι αυτό που ψάχνει, αλλά δεν έχει στα χέρια του την πληροφορία των likes.

Συμπέρασμα: Τα σημερινά likes θα διαμορφώσουν την κατανομή της Διαδικτυακή κίνησης του αύριο. Επενδύστε στο να αρχίσετε να τα κερδίζετε.

George Anagnostopoulos: Ο Γιώργος είναι ο δημιουργός του Suit. Η ενασχόλησή του με τα online communities και το Internet marketing κρατεί από τα nineties. Το πλήρες βιογραφικό του είναι διαθέσιμο εδώ αλλά το short version είναι ότι είναι ο ιδρυτής και CEO της Socialab.

This website uses cookies.