X
    Categories: Case Studies

The Craig Rowin case

Το video μου διέφυγε και το έμαθα από τον Γιάννη Καρακατσάνη του xblog, ο οποίος ανάρτησε το εξής στόρυ:

Ένας τύπος ονόματι Craig έφτιαξε ένα video όπου ζητούσε από εκατομμυριούχους να του δώσουν $1.000.000. Όχι για κάποιο συγκεκριμένο σκοπό, απλά επειδή το θέλει. Και για να τους κινητοποιήσει αρχίζει και λέει διάφορα ονόματα εκατομμυριούχων.

Μια εβδομάδα μετά κανείς δε του έχει στείλει το $1m, γι αυτό έφτιαξε ένα δεύτερο βίντεο το οποίο απευθύνεται μόνο σε δισεκατομμυριούχους. Τίποτα δεν άλλαξε στην απαίτησή του.

Λίγο μετά, έφτιαξε ένα τρίτο βίντεο στο οποίο επαναλαμβάνεται και μάλιστα δε διστάζει να σκίσει μια επιταγή που έλαβε για $5.000.

Και στο τέταρτο βίντεο εμφανίζεται με ένα σμόκιν και σαμπάνια για να ανακοινώσει πως κάποιος εκατομμυριούχος βρέθηκε και θα του παραδώσει το $1m σε ένα event που θα γίνει στις 2 Φεβρουαρίου.

Και αυτή είναι μια από αυτές τις περίεργες ιστορίες του Internet.

Μόνο που εγώ δεν το πιστεύω. Και ειδικά δεν το πιστεύω γιατί ο Craig έχει ένα δικό του show, επειδή όλα τα βίντεο είναι γυρισμένα σε στούντιο με επαγγελματικό φωτισμό, επειδή η επιταγή που σκίζει μου φαίνεται ψεύτικη και επειδή απλά όλα αυτά είναι ένας φτηνός και γρήγορος τρόπος να δημιουργήσεις buzz.

Μάλλον θα χρειαστεί να περιμένουμε λίγο ακόμα για να δούμε τι ήταν αυτό που προωθεί ο Craig, αν και μάλλον απλά προωθεί το show του.

George Anagnostopoulos: Ο Γιώργος είναι ο δημιουργός του Suit. Η ενασχόλησή του με τα online communities και το Internet marketing κρατεί από τα nineties. Το πλήρες βιογραφικό του είναι διαθέσιμο εδώ αλλά το short version είναι ότι είναι ο ιδρυτής και CEO της Socialab.

This website uses cookies.