X
    Categories: Social Media

Τα στατιστικά μιας γιορτής

Κατά καιρούς κρατάω στατιστικά για διάφορα πράγματα.

Για ένα περίπου χρόνο ζυγιζόμουν κάθε μέρα και παρακολουθούσα το βάρος μου, για παράδειγμα. Αυτό το πείραμα όμως το σταμάτησα όταν άρχισα να βλέπω την αυξητική τάση αποτυπωμένη σε μια καμπύλη που αναπαριστούσε τις δικές μου νεοαποκτηθήσες καμπύλες.

Τα περισσότερα στατιστικά που κρατάω είναι σχετικά ανούσια και για προσωπική χρήση. Η δε μεθοδολογία προσπαθώ να είναι όσο πιο αξιόπιστη γίνεται, ώστε οι όποιες διαφορές να μην οφείλονται σε διαφορετικές μεθόδους συλλογής δεδομένων.

Έχοντας κατα νου ένα post σαν το σημερινό, ένα στατιστικό που είχα αποφασίσει από πέρσι να κρατήσω είναι αυτό της επικοινωνίας που θα είχα στη γιορτή μου. Κράτησα λοιπόν τόσο φέτος όσο και πέρσι ένα αρχείο το πόσα τηλεφωνήματα και SMS δέχτηκα, ενώ παράλληλα κατέγραψα τα άτομα που μου ευχήθηκαν ζωντανά, μέσω email, μέσω facebook (με μήνυμα, σχόλιο ή ανάρτηση) και twitter.

Και επειδή όταν τα νούμερα μιλούν οι απόψεις σιωπαίνουν, σας παρουσιάζω συνοπτικά τα συμπεράσματα από τις ευχές που έλαβα το 2010 και το 2011:

  • Μείωση στα τηλεφωνήματα και στα SMS.
  • Αύξηση σε Facebook και Twitter

Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης ότι από τις φετινές ευχές στο Facebook, οι 24 ήταν από κινητό (κατά κύριο λόγο iPhone).

Φυσικά, η μία μέρα ενός ανθρώπου δε μπορούμε να περιμένουμε πως είναι απόλυτα αντιπροσωπευτική, αλλά θα είχε ενδιαφέρον αν είχαμε αντίστοιχα στατιστικά κάθε μήνα για τις κλήσεις που πραγματοποιούνται και τις αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα για να αντιπαραθέσουμε.

Νομίζω θα έδειχναν μια ενδιαφέρουσα εικόνα όπου κι εκεί τα παλιά μέσα ανοίγουν το δρόμο για τα νέα.

 

George Anagnostopoulos: Ο Γιώργος είναι ο δημιουργός του Suit. Η ενασχόλησή του με τα online communities και το Internet marketing κρατεί από τα nineties. Το πλήρες βιογραφικό του είναι διαθέσιμο εδώ αλλά το short version είναι ότι είναι ο ιδρυτής και CEO της Socialab.

This website uses cookies.