X
    Categories: Viral

The Grand Rapids LipDub

Όταν ακούς τη λέξη brand σκέφτεσαι προϊόντα και υπηρεσίες. Μετά μπορεί να σκεφτείς πρόσωπα (πολιτικούς, αθλητές, καλλιτέχνες) και ίσως και causes, κινήματα, ιδεολογίες ή και κάποιες ΜΚΟ.

Δε σκέφτεσαι όμως ότι και μια πόλη είναι ένα brand με την πρώτη, ε;

Κοιτάχτε λοιπόν αυτό το case.

Το Grand Rapids είναι μια πόλη των 190.000 ανθρώπων στο Michigan. Με ένα άρθρο του το Newsweek έβαλε αυτή την πόλη μέσα στο top ten της λίστας που δημιούργησε με πόλεις που πεθαίνουν. Κύριος λόγος είναι τα προβλήματα στην αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία στηριζόταν κατά πολύ στο Michigan.

Όμως, ένας τέτοιος χαρακτηρισμός είναι κακός για τα οικονομικά μια πόλης, καθώς σίγουρα ρίχνει την ψυχολογία των όσων είναι εκεί και δε βοηθάει στην ανάπτυξη ούτε του πληθυσμού ούτε της οικονομίας.

Οπότε οι κάτοικοι, αποφάσισαν να δράσουν. Οργανώθηκαν, βρήκαν παραγωγό, βρήκαν χορηγούς και έφτιαξαν ένα δεκάλεπτο video clip, όπου περίπου 5.000 άτομα από τους κατοίκους της πόλης συμμετείχαν.

Σκοπός τους; Να δείξουν πως το Grand Rapids δεν πεθαίνει και ίσα-ίσα είναι δυνατό, είναι γεμάτο νέους με πολλές δραστηριότητες.

Το αποτέλεσμα θα το κρίνετε μόνοι σας. Αφιερώστε 10 λεπτά να το δείτε όλο, είναι ξεκούραστο:

Το βίντεο έχει ήδη συγκεντρώσει 1.000.000 views στο YouTube σε 5 μέρες. Γιατί; Επειδή μια καλή ιστορία πουλάει.

 

 

George Anagnostopoulos: Ο Γιώργος είναι ο δημιουργός του Suit. Η ενασχόλησή του με τα online communities και το Internet marketing κρατεί από τα nineties. Το πλήρες βιογραφικό του είναι διαθέσιμο εδώ αλλά το short version είναι ότι είναι ο ιδρυτής και CEO της Socialab.

This website uses cookies.