X

The Regretsy Case

Το Paypal είναι για μεγάλη μερίδα του κοινού ένας αγαπημένος οργανισμός. Εξυπηρετεί μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις να πουλάνε κάτι online και να εισπράτουν γι αυτό.

Όπως όλα τα brands, έτσι έχει κι αυτό τα παράπονά του και έχει και haters. Αυτοί όμως κρατιούνται γενικά στο παρασκήνιο καθώς κάποιος πρέπει να γκουγκλάρει για παράπονα για να τους βρει, δεν είναι τόσο στο προσκήνιο.

Πρόσφατα αυτό άλλαξε για 2 μέρες, καθώς το Paypal έκλεισε το λογαριασμό ενός χρήστη που συγκέντρωνε χρήματα για φτωχούς και αντί για κουμπί Buy Now χρησιμοποιούσε το κουμπί Donate.

Το Paypal λέει ότι το κουμπί Donate είναι μόνο για μη κερδοσκοπικές ΜΚΟ με καλό σκοπό αλλά δεν το λέει ιδιαίτερα ξεκάθαρα, ούτε αναφέρει τον τρόπο διαπίστευσης.

Αν κάποιος χρησιμοποιήσει το Donate αντί για το Buy Now και τύχει να τον ελέγξουν, θα του κλείσουν το λογαριασμό. Όμως ο συγκεκριμένος χρήστης δε το δέχτηκε και έκανε φασαρία. Online.

Σε δύο μέρες είχε το κοινό με το μέρος του. Το Paypal αναγκάστηκε να ζητήσε συγγνώμη.

Το πλήρες στόρυ εδώ.

Το δίδαγμα: Ακόμα και τα Internet darlings έχουν κακές στιγμές. Θα έχετε κι εσείς. Θα ζήσετε.

George Anagnostopoulos: Ο Γιώργος είναι ο δημιουργός του Suit. Η ενασχόλησή του με τα online communities και το Internet marketing κρατεί από τα nineties. Το πλήρες βιογραφικό του είναι διαθέσιμο εδώ αλλά το short version είναι ότι είναι ο ιδρυτής και CEO της Socialab.

View Comments (0)

This website uses cookies.