X

Optimization για YouTube preroll video

Είναι ακομα νωρίς. Πολύ νωρίς για να βγάλουμε οποιοδήποτε είδους guideline για το πώς πρέπει να δομηθεί ένα video το οποίο προορίζεται για YouTube preroll.

Αλλά τα πράγματα είναι απλά. Όταν κάθε μέσο έχει διαφορετικούς κανόνες, τότε το optimization που θα του κάνουμε έγκειται σε αυτή τη βάση για να βγάλουμε τα καλύτερα αποτελέσματα από ένα δεδομένο budget.

Όπως κάθε τεχνολογία, η αγορά παίρνει το χρόνο της για να ωριμάσει. Τώρα είμαστε στη φάση του happy-go-lucky: Βάζουμε prerolls παντού με βασικές επιλογές για targetting, frequency cap και άλλες επιλογές σε ένα ή περισσότερα video που μας αρέσουν.

Το optimization λοιπόν έγκειται σε πρώτη φάση στο πώς δομούμε ένα video που θέλουμε να παίξει preroll. Και ο σωστός τρόπος είναι αυτός που μεγιστοποιεί το ποσοστό των ανθρώπων που κάνουν κλικ στο preroll μετά το 20ο δευτερόλεπτο, ενώ ελαχιστοποιεί τον αριθμό των ανθρώπων που χρειάζεται να φτάσουν

Γιατί;

Επειδή αυτοί που θα έχουν δει είκοσι δευτερόλεπτα content και μετά επέλεξαν ότι θέλουν να μάθουν περισσότερα είναι το καλύτερο δυνατό κοινό για κάθε καμπάνια.

Άλλωστε, στα 20″ το Google χρεώνει όχι το click αλλά το view του video, οπότε αν το video είανι δομημένο έτσι ώστε να παίρνει το κλικ πριν τα 20″ τότε αυτό είναι μια καλή αρχή.

Για να το κάνουμε και λίγο visualized κρατήστε αυτό τον οδηγό που ισχύει για videos άνω των 20″:

Πράσινο σημαίνει καλό. Κόκκινο κακό. Κίτρινο ουδέτερο.

Τα πράσινα είναι επιθυμητά αποτελέσματα. Σε οποιοδήποτε σημείο έχουμε Click είναι καλό. Ουδέτερο είναι αν έχουμε υψηλό ποσοστό Skip Ad στα 5″, όπως έχουν όλες οι καμπάνιες. Ο χρήστης δεν ενδιαφέρθηκε, it’s OK. Καλό είναι αν μείνει πάνω από τα 5″, καθώς αυτό είναι (για την ώρα) free media. Όσο περισσότερο μείνει ο χρήστης χωρίς να κάνει click μέχρι τα 20″ είναι ΟΚ.

Αλλά πριν το 21ο δευτερόλεπτο, θα πρέπει να έχουμε εξασφαλίσει το κλικ του, είτε να του έχουμε «επιτρέψει» (με το δημιουργικό) να φύγει. Γιατί αν μείνει μετά το 20ο δευτερόλεπτο, μας στοιχίζει στο budget, είτε κάνει κλικ, είτε όχι.

Και τώρα που είπαμε τα ποσοτικά, κάποια στιγμή θα μιλήσουμε και για τα ποιοτικά guidelines.

 

 

George Anagnostopoulos: Ο Γιώργος είναι ο δημιουργός του Suit. Η ενασχόλησή του με τα online communities και το Internet marketing κρατεί από τα nineties. Το πλήρες βιογραφικό του είναι διαθέσιμο εδώ αλλά το short version είναι ότι είναι ο ιδρυτής και CEO της Socialab.

View Comments (0)

  • Ενδιαφέρον άρθρο, αν και νομίζω ότι στην Ελλάδα είμαστε πίσω σε αυτό το θέμα.

  • Μας έχουν ζαλίσει με τα pre-roll videos εδώ και αρκετές εβδομάδες... Και φαντάζομαι ότι δεν είναι απόφαση μόνο των εταιριών. Σίγουρα τους "σπρώχνουν" και οι διαφημιστές τους σε αυτήν την κατεύθυνση... Έτσι με ανάγκασαν και εμένα (με ανάγκασαν γιατί θέλω να βλέπω ένα site όπως είναι φτιαγμένο από τον δημιουργό του και γιατί πολλές φορές κάνω κλικ σε διαφημίσεις που με ενδιαφέρουν) να εγκαταστήσω το Adblock Plus και να ησυχάσω.

    Να δώσω μια μούντζα σε όλους τους και να ησυχάσω. Που δεν μπορούσα να δω πάνω από δύο βίντεο χωρίς τις διαφημίσεις. Και φυσικά μιλάμε για copy paste την διαφήμιση της τηλεόρασης στις περισσότερες περιπτώσεις... Και να προτείνω σε φίλους και γνωστούς το AdBlock Plus.

    Και έχεις δίκιο στο προηγούμενο άρθρο σου γιατί αν έφτασα σε σημείο εγώ να το βάλω (που δεν ήθελα επαναλαμβάνω γιατί και ως εταιρία πληρώνω (σε Adwords, Facebook κλπ) για να διαφημιστώ) ας σκεφτούν τι θα κάνει ένας απλός χρήστης και τι απήχηση θα έχουν όλα αυτά τα addons.

This website uses cookies.