X

Ανέβηκαν σε Facebook και Instagram… και συζητήθηκαν πολύ!

3D Hot Topic Crossword on white backgound

Μέσα στον Οκτώβριο, αν μη τι άλλο… συνέβησαν πολλά και ενδιαφέροντα! Τα περισσότερα από αυτά ανέβηκαν στο Facebook, ενώ ορισμένα επέλεξαν το Instagram για να εμφανιστούν. Με αγωνία, λοιπόν, όλοι περιμέναμε το πολυπόθητο report του Facebook για τα πιο hot θέματα της επικαιρότητας του Οκτωβρίου. Θέματα, τα οποία τράβηξαν το ενδιαφέρον των περισσοτέρων σε ολόκληρο τον κόσμο, γι’ αυτό λοιπόν τον λόγο αξίζει να τα διαβάσουμε και εμείς.

Μήπως απορείς γιατί αξίζει τον κόπο να διαβάσεις παρόμοιο report; Δεκτόν! Σκέψου μόνο ότι τα μηνιαία reports παρέχουν το Key Insight τόσο στα Brands όσο και στους Marketers, ώστε να κατανοήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο πως ακριβώς κινείται η αγορά, την οποία στοχεύουν.

Τι τράβηξε την προσοχή του Facebook;

Το  Halloween, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, τράβηξε τα περισσότερα βλέμματα πάνω του.  Κορίτσια, νεαρής ηλικίας, έδειξαν μεγαλύτερη προσοχή για τη γιορτή, ενώ τα αγόρια αντίστοιχης ηλικίας εστίασαν περισσότερο στους αγώνες baseball και όχι μόνο.

Οι εκλογές των Ηνωμένων Πολιτειών, δεν θα μπορούσαν να μείνουν έξω από τη συγκεκριμένη κατηγορία, για κανένα λόγο!  Τόσο ο Donald Trump όσο και η Hilary Clinton αποτέλεσαν πυρήνα των περισσότερων διαδικτυακών συζητήσεων και αναφορών. Το ενδιαφέρον των πολιτών παρέμεινε αμείωτο καθ’ όλη τη διάρκεια των εκλογών. Και φυσικά η εμφάνιση των διάσημων Michael Moore και Robert DeNiro, οι οποίοι πήραν τη δική τους θέση επί του θέματος, δίνοντας συμβουλές για την τελική απόφαση, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην προσέλκυση όλο και περισσότερων θεατών – χρηστών.

Θα μπορούσε ξεκάθαρα να αποτελέσει κομμάτι των Αμερικάνικων εκλογών, μιας και ανήκει στην κατηγορία των θρίλερ. Η επιστροφή της τηλεοπτικής σειράς “The Walking Dead”, για ακόμα μία χρονιά, συγκέντρωσε εξωπραγματικό ποσοστό ενδιαφέροντος από τους online χρήστες. Βέβαια, αξίζει τον κόπο να θυμηθούμε και την πρόσφατη και μάλιστα πολύ δυσάρεστη δοκιμασία της Kim Kardashian στο Παρίσι, όπου έγινε θύμα κλοπής υπό το σημάδι όπλου. Για όλους τους Fans και Followers της Kim στο Facebook και Instagram, ήταν ένα από τα σοβαρότατα πλήγματα, τα οποία δέχτηκαν τον Οκτώβριο.

Instagram… Εδώ τι έχουμε;

Στον μαγικό διαδικτυακό κόσμο του Instagram, η πραγματικότητα δεν απέχει και πολύ από εκείνη του Facebook. Παρομοίως, το Halloween συγκέντρωσε μεγάλο ενδιαφέρον, οι αμερικάνικες εκλογές μονοπώλησαν και το πρόβλημα της Kim κυριάρχησε.

Τα πολυσυζητημένα θέματα, σίγουρα δεν ανταποκρίνονται μόνο στις απαιτήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά επεκτείνονται και στο Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά και την Αυστραλία. Και εκεί ο Trump και η Clinton κατέχουν δικαιωματικά την κορυφή των τοπικών charts, επιδεικνύοντας  σε όλους ότι υπάρχει σοβαρός λόγος που έχουν σχεδόν κατακλείσει το Αμερικάνικο chart.

Πιστευώ ότι κατάφερα να πείσω τους περισσότερους από εσάς, ότι θα πρέπει κανείς να αφιερώνει λίγο από το χρόνο του στις μηνιαίες αναφορές του Facebook και του Instagram για τα πιο hot topics. Κρίνεται, το λιγότερο, απαραίτητο να γνωρίζουμε ποια θέματα κεντρίζουν το ενδιαφέρον του αναγνώστη – χρήστη, ποια θέματα επιλέγει να συζητήσει περισσότερο, και αντίστοιχα τι είναι εκείνο που του μαγνητίζει κατά κύριο λόγο την προσοχή. Μέσα από τα συγκεκριμένα reports, μας δίνεται η δυνατότητα να διαβάσουμε και να κατανοήσουμε καλύτερα την αγορά, την οποία επιλέγουμε να στοχεύσουμε!

Think about it!

Laoura Dimitriou: Η Λάουρα ολοκλήρωσε τις σπουδές της ως Αρχιτέκτων Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και συνεχίζει κάνοντας μεταπτυχιακό στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, Executive MBA-Διοίκηση Επιχειρήσεων Για Στελέχη. Ο χώρος του Digital Marketing κρύβει μια ιδιαίτερη ενεργητικότητα και πολλά μυστικά προς εξερεύνηση. Αυτός ήταν ο λόγος που επέλεξε να τον ανακαλύψει βήμα βήμα...

This website uses cookies.