X
    Categories: Social Media

Γιατί Facebook;

Γιατί με βλέπετε να μιλάω συνεχώς για το Facebook όταν τόσο τα social media όσο και το digital περιβάλλον ευρύτερα αποτελείται από τόσες άλλες πλατφόρμες και websites;

Είναι επειδή βλέπω τα πράγματα σαν χρήστης. Πολλά sites και πλατφόρμες έχουν awareness αλλά το Facebook είναι αυτό που προσφέρει τόση μεγάλη διαφορά στο διαφημιζόμενο γιατί έχει το κοινό του καθημερινά μέσα για ώρες.

Θέλετε να σας το στοιχειοθετήσω;

Ρίξτε μια ματιά στην έρευνα του HubSpot:

[slideshare id=11626644&doc=marketingcharts-social-media-data-stacks-pdf-120217015604-phpapp02]

Παρουσιάζονται λοιπόν τα εξής στοιχεία:

  • Slide 6: Στο Facebook το κοινό περνάει 3 φορές περισσότερο χρόνο απ’ ότι σε οποιοδήποτε άλλο website εν γένει. Στη δεύτερη και τρίτη θέση είναι το yahoo και το google.
  • Slide 7: Στο Facebook το κοινο περνάει 84 φορές περισσότερο χρόνο απ’ ότι σε άλλα σε social media. Στη δεύτερη θέση είναι ο blogger, στην τρίτη το tumblr και στην τέταρτη το Twitter.
  • Slide 9: Το Facebook έχει σε ένα μήνα 700+ εκατομμύρια επισκέπτες, όταν το δεύτερο site, το Twitter ειχε 144 εκατομμύρια. (Τα στατιστικά αυτά είναι του Ιουνίου 2011, τώρα έχουν αυξηθεί τα νούμερα αυτά και για τα δύο sites)

Τα υπόλοιπα θα σας αφήσω να τα δείτε μόνοι σας…

George Anagnostopoulos: Ο Γιώργος είναι ο δημιουργός του Suit. Η ενασχόλησή του με τα online communities και το Internet marketing κρατεί από τα nineties. Το πλήρες βιογραφικό του είναι διαθέσιμο εδώ αλλά το short version είναι ότι είναι ο ιδρυτής και CEO της Socialab.

This website uses cookies.