X

Πώς να αυξήσεις το traffic μέσω των Instagram Stories

Μαθαίνοντας να χρησιμοποιείς τα Instagram Stories για να αυξήσεις την κίνηση προς το website σου, είναι ένα δυνατό εργαλείο για την επιχείρηση ή το brand σου.

Ακόμα κι αν δεν έχεις πολλούς followers αλλά έχεις θέσει έναν συγκεκριμένο στόχο που θέλεις να πετύχεις, υπάρχουν πολλοί τρόποι να χρησιμοποιήσεις τα Instagram Stories για να αποκτήσεις περισσότερα clicks και να οδηγήσεις το κοινό σου εκεί που θέλεις.

Στρατηγικές που μπορείς να ακολουθήσεις

1.Πρόσθεσε links στα stories σου:

Αν έχεις πάνω από 10k followers, τότε μπορείς να προσθέσεις direct links στα stories σου. Αυτό είναι σίγουρα αποτελεσματικό από μόνο του, αλλά με ορισμένα tips μπορείς να το κάνεις ακόμα πιο αποδοτικό. Ένα από αυτά, είναι το να εξηγήσεις προφορικώς ή γραπτώς στους ακόλουθούς σου περί τίνος πρόκειται και γιατί κάποιος πρέπει να κάνει «swipe up». Ένα άλλο tip, είναι να βάλεις ένα GIF το οποίο να παροτρύνει τον κόσμο να ανοίξει το link, γιατί αυτό το κάνει πιο fun.

2.Παρότρυνε το κοινό σου να ανοίξει το link στο bio σου:

Ένα από τα ελάχιστα μέρη που μπορείς να προσθέσεις κάποιο σύνδεσμο στο προφίλ σου στο Instagram, είναι το bio. Έτσι, το να βάλεις ένα link εκεί και να πεις μέσω των Instagram Stories στους ακόλουθούς σου να ανοίξουν αυτό το link, είναι μια σημαντική ευκαιρία για να οδηγήσεις το κοινό στο site σου. Και πάλι, μπορείς να χρησιμοποιήσεις GIFs, γραπτό λόγο ή προφορικό για να πείσεις το κοινό σου να το κάνει. Εναλλακτικά, μπορείς να κάνεις tag τον εαυτό σου, ώστε να κλικάρουν και να οδηγηθούν αμέσως στο προφίλ σου, όπου θα βρουν το clickable link.

3.Βάλε links στα IGTV Videos σου:

Ένα άλλο σπάνιο σημείο που μπορείς να βάλεις clickable link στο προφίλ σου, είναι το description των βίντεο σου στο IGTV. Τα βίντεο είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να αυξήσεις το engagement με το κοινό σου. Και για να τραβήξεις περισσότερο κόσμο στο κανάλι σου στο IGTV, μπορείς να κάνεις ένα call-to-action μέσω των Instagram Stories.

4.Κάνε Instagram Stories Takeover με έναν Influencer ή ένα Brand:

Τα Instagram Stories Takeovers όχι μόνο θα σε βοηθήσουν να χτίσεις την αναγνωρισιμότητα της μάρκας σου αλλά και να αυξήσεις την επισκεψιμότητα στο domain σου. Με το να συνεργαστείς με κάποιον Influencer ή ένα brand, θα μπεις για τα καλά στο κοινό τους, επομένως θα αυξήσεις το reach του δικού σου brand. Αν ο takeover partner σου προσθέσει links στα stories του, τότε σίγουρα θα αυξηθεί και το traffic προς το site σου. Έχε κατά νου όμως, πριν προχωρήσεις σε οποιαδήποτε συνεργασία, να θέσεις τα σωστά guidelines και τους στόχους.

5.Χρησιμοποίησε τα highlights για να δείξεις τα top stories σου:

Τα highlights είναι ο τρόπος για να σπάσεις τον κανόνα της 24ωρης ζωής των stories σου και με αυτόν τον τρόπο να κερδίσεις μεγαλύτερο reach και περισσότερα views. Έχοντας αυτό υπόψη, θα πρέπει να χρησιμοποιείς στρατηγικά τα Instagram Stories Highlights, κυρίως όταν θέλεις να αυξήσεις το traffic προς το site σου. Για καλύτερα αποτελέσματα, φρόντισε να τα ανανεώνεις τακτικά.

Ηλιάνα Χαλιμούρδα: Η Ηλιάνα πρόσφατα αποφοίτησε από το τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, με κατεύθυνση Διαφήμιση και Δημόσιες Σχέσεις. Εργάζεται ως PR Executive στην οικογένεια της Socialab και της αρέσει να ενημερώνεται για τα νέα trends του digital κόσμου.

This website uses cookies.