The New Stuff - Suit digital marketing

Τα σημαντικότερα Social Media Trends

Νατάσα Γιασεμάκη


Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι, περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας τους στο Internet και στα social media. Αυτό συμβαίνει, είτε γιατί είναι ένας τρόπος να ενημερωθούν, να διασκεδάσουν, να περάσουν την ώρα τους καθώς περιμένουν το μετρό ή και για ποικίλους άλλους λόγους. Πολλοί χρήστες επίσης, ενδιαφέρονται συνεχώς να μαθαίνουν για την εξέλιξη της τεχνολογίας και για τα social media trends.

Παρακάτω λοιπόν, αναλύουμε κάποια από αυτά, τα οποία θα συνεχίσουν να μας απασχολούν και την επόμενη χρονιά.

#1 Το Instagram αφαιρεί την εμφάνιση των Likes

Το Instagram, είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα πιο δημοφιλή social media app, με εκατομμύρια followers ανά τον κόσμο. Μία από τη μεγαλύτερη αλλαγή που θα ξεκινήσει το προσεχές διάστημα και πιθανό να επηρεάσει και άλλα apps, είναι η κατάργηση των likes στα posts των χρηστών. Το Instagram εξέτασε πρόσφατα αυτήν την πρόταση σε δοκιμή beta και ενδέχεται σύντομα να εφαρμόσει την αλλαγή σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η λογική που έχει δώσει γι’ αυτή την απόφαση, είναι ότι θέλει να τονίσει πως η αναμονή για επιβεβαίωση κοινωνικής αξίας ενός ατόμου, μπορεί να έχει αντίκτυπο στη ψυχική υγεία των ανθρώπων. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί που πιστεύουν ότι δεν είναι αυτός ο πραγματικός λόγος, αλλά ότι το Instagram με αυτόν τον τρόπο θέλει να ενισχύσει το media spending σε διαφημίσεις στην πλατφόρμα του.

#2 Social Commerce

Το social commerce, θα λέγαμε ότι είναι η χρήση social media στο πλαίσιο συναλλαγών ηλεκτρονικού εμπορίου. Τα social media platforms, όπως το Facebook, Instagram κλπ. συνεργάζονται με διάφορα brands για να πουλήσουν τα προϊόντα τους. Το social commerce λοιπόν, έχει γίνει ένας νέος τρόπος για την εμπορική διαφήμιση των brands και πρόκειται να γίνει ισχυρότερος την επόμενη χρονιά. Τέλος, θα λέγαμε ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο για να ξεκινήσει να γίνει ένα κανάλι λιανικής πώλησης ισότιμο με άλλα μέσα, όπως websites ή offline stores.

#3 Video Content

Το video content, είναι μία από τις πιο συναρπαστικές μορφές περιεχομένου και σύντομα θα κυριαρχήσει στα social media. Είτε πρόκειται για video μικρού μήκους όπως εκείνα στο TikTok stories, είτε long-form video content στο Youtube, τα video αποτελούν το μέλλον του social media content.

Σύμφωνα με μία μελέτη της Cisco, μέχρι το 2022, το 82% του συνόλου του περιεχομένου στο Internet θα είναι video content. Αυτό, δείχνει επομένως, πόσο σημαντικό είναι να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε Video περιεχόμενο για να παραμείνετε δημοφιλής και στην επικαιρότητα. Μπορείτε να ξεκινήσετε χρησιμοποιώντας μικρά videos (Stories) για την διαφήμιση του brand σας.

#4 Influencer Marketing

Το Influencer Marketing για πολλούς, είναι ένα νέο trend της εποχής. Αυτό που διαπιστώνουμε όμως, είναι ότι αυτός ο τρόπος Marketing, δεν δημιουργήθηκε τώρα, απλώς έχει αλλάξει η ονομασία και ο τρόπος που εφαρμόζεται. Πολλές εταιρείες, δαπανούν μεγάλα χρηματικά ποσά για να διαφημιστούν και να γίνουν γνωστά τα προϊόντα τους. Ωστόσο, η επένδυση σε Influencers, κάποιες φορές είναι πολλή φθηνότερη από κάποιες διαφημιστικές campaigns και μπορεί να αποφέρει πολύ καλά αποτελέσματα.

Επιπλέον, το αγοραστικό κοινό έχει στραφεί πλέον σε άλλου είδους διαφημίσεις, προσπερνώντας πολλές φορές τις κλασσικές διαφημίσεις στην τηλεόραση ή στο ραδιόφωνο, καθώς περνά αρκετές ώρες της ημέρας στα social media. Επομένως, το Influencer Marketing θα λέγαμε ότι θα γνωρίσει ακόμη μεγαλύτερη αύξηση το προσεχές διάστημα και αυτό το κατατάσσει αδιαμφισβήτητα στα πιο σημαντικά trends των social media.

 

 

Advertising · Content · Facebook · marketing · News · Social Media

brand · Content · digital marketing · Social Media · trends

Communications · E-shop/ Internet Site / Blog · Media

Νατάσα Γιασεμάκη

Η Νατάσα είναι απόφοιτη του τμήματος Οικονομικών Επιστημών στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και αυτήν την περίοδο εργάζεται ως Account Executive στην εταιρεία Socialab.

Recently Published

»

Υποτροφίες σε μεταπτυχιακά και αλλαγές ενόψει της νέας αγοράς εργασίας από το digital του Alba

»

9+1 συμβουλές για βελτίωση του conversion rate (B2B)

Βελτιστοποίηση των landing pages
»

Βελτιστοποίηση των landing pages

»

Η δύναμη του Real-Τime Marketing στην Digital Marketing Στρατηγική σας

»

Πως οι εταιρείες μπορούν να προσεγγίσουν υπαλλήλους μέσω των social media.

Instagram-Marketing-Expert-Delhi
»

Επιτυχημένο Instagram Marketing

»

Τα πλεονεκτήματα του Programmatic Advertising

»

5 λάθη στην digital branding στρατηγική που σου κοστίζουν

»

Ποια η έννοια του Penetration Testing και πως εφαρμόζεται στο site σας ;

retargeting-vs-remarketing-dsim
»

Η απόσταση ανάμεσα στο remarketing και το retargeting