The New Stuff - Suit digital marketing

Ποια η έννοια του Penetration Testing και πως εφαρμόζεται στο site σας ;

Μαρία-Ιωάννα Λιβανού


Σήμερα, οι παραβιάσεις της ασφάλειας κυριαρχούν σε όλα τα media headlines θέτοντας σε κίνδυνο πολλές επιχειρήσεις. Λόγω της αύξησης των σύνθετων ζητημάτων ασφαλείας, οι κακόβουλες επιθέσεις εξελίσσονται κάθε μέρα με πιο εξελιγμένες μορφές και οι επιχειρήσεις πρέπει να διαμορφώσουν ένα πλάνο ασφαλείας για την αντιμετώπιση των εν λόγω καταστάσεων.

Επειδή η επιχείρησή σας διαθέτει λογισμικό προστασίας από ιούς, αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι η επιχείρησή σας είναι 100% ασφαλής. Διότι με τις εξελίξεις στην τεχνολογία, ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν οι κακόβουλοι χάκερς αλλάζει συνεχώς.

Ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία που χρησιμοποιούν οι επιχειρήσεις για να προστατευτούν από τέτοιου είδους απειλές είναι αυτό του Penetration testing.

Ποια η σημασία του Penetration Testing ;

Penetration testing ή Pen test θα μπορούσε να χαρακτηριστεί έως μια μορφή ethical hacking στο site σας. Με άλλα λόγια, αποτελεί μια προσομοιωμένη επίθεση κατά της εφαρμογής ή του site σας στο διαδίκτυο με σκοπό να εντοπιστούν ποια τρωτά σημεία του site τα οποία είναι ευάλωτα στο να δεχθούν κακόβουλες επιθέσεις.

Το penetration testing μπορεί να εφαρμοσθεί σε σχέση με τους διάφορους τύπους κωδικών και συστημάτων που χρησιμοποιούνται στην εφαρμογή σας, όπως API και Servers.

Ποια τα πλεονεκτήματα της εφαρμογής Penetration Testing ;

Όταν η εφαρμογή Penetration testing διεξάγεται σωστά, τα αποτελέσματα του σας επιτρέπουν να κάνετε σωστές συστάσεις για την επίλυση προβλημάτων εντός του network σας που ανακαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής του.

Επιπλέον, μετά την ολοκλήρωση Pen testing, μπορείτε να λάβετε ένα λεπτομερές report που περιγράφει τους τομείς της εισόδου και της αδυναμίες του site έτσι ώστε να γνωρίζετε που πρέπει να επικεντρωθείτε. Το report θα πρέπει επίσης να περιλαμβάνει σαφή, προκαθορισμένα και εφαρμόσιμα βήματα για τον μετριασμό των εντοπισθέντων αδυναμιών.

Με τα παραπάνω δεδομένα, η επένδυση σε πρακτικές Pen testing μπορούν επίσης να θεωρηθούν ως μια σταθερή οικονομική επένδυση για εσάς δεδομένου με την εφαρμογή του κανονισμού GDPR, οι επιχειρήσεις που έχουν χάσει, χάσουν προσωπικά δεδομένα ως αποτέλεσμα της φτωχής ασφάλειας ή δεν έχουν συμμορφωθεί με τον κανονισμό,  μπορούν να αντιμετωπίσουν πολύ μεγαλύτερες κυρώσεις και πρόστιμα.

Η εφαρμογή Pen testing στο site σας συνήθως περιλαμβάνει 5 στάδια :

Προγραμματισμός και συλλογή δεδομένων

Καθορίστε τους στόχους εφαρμογής του Pen testing. Ποια συστήματα θα συμπεριληφθούν; Ποιες μέθοδοι δοκιμών θα χρησιμοποιηθούν; Συγκεντρώστε δεδομένα σχετικά με το στόχο επίθεσης, τα οποία μπορεί να περιλαμβάνουν για παράδειγμα το network ή το domain name σας.

Scanning Tools

Τα εργαλεία scanning χρησιμοποιούνται για τη συλλογή περισσότερων δεδομένων και πληροφοριών σχετικά με το στόχο σας. Χρήση προγραμμάτων όπως Vulnerability Scanners και DAST Tools εξυπηρετούν αυτό το σκοπό.

Αποκτήστε πρόσβαση στο site μέσω στοχευμένης επίθεσης

Στοχευμένες επιθέσεις σε Web applications όπως αυτή του CrossSite Scripting χρησιμοποιούνται για να εκθέσουν πιθανά vulnerabilities εντός του site. Κατά συνέπεια, οι Pen Testers καλούνται να λάβουν τον ρόλο ενός πιθανού hacker εντοπίζοντας αυτά τα αδύναμα σημεία, κλέβοντας data ή αυξάνοντας τα permissions για access στα σημαντικά σημεία του site. Ο στόχος είναι να έχετε μια πιθανή αντίληψη του πόση ζημιά μπορεί να προκληθεί από σχετικές επιθέσεις.

Διατήρηση της πρόσβασης μέσω στοχευμένης επίθεσης

Μέσω εφαρμογής Penetration testing τακτικών μπορείτε να έχετε μια εκτίμηση για το εάν τα πιθανά vulnerabilities εντός του site σας μπορούν να αξιοποιηθούν με κακόβουλο τρόπο από hackers έτσι ώστε να επιτύχουν πιο στοχευμένες και μακροχρόνιες επιθέσεις εντός του site σας. Με άλλα λόγια, μπορεί ο attacker να βρεθεί σε βαθιά σημεία του site, να έχει πρόσβαση σε ευαίσθητα δεδομένα και να προκαλεί περισσότερη βλάβη;

Covering tracks

 Η διαδικασία αυτή αποτελεί το τελικό στάδιο ενός Penetration Testing. Συχνά τα άτομα πίσω από τις κακόβουλες αυτές επιθέσεις προσπαθούν να προκαλέσουν βλάβη και να μείνουν μη ανακαλύψιμοι. Με λίγα λόγια σε αυτό το στάδιο της διαδικασίας κύριος στόχος είναι να διαγραφούν τα ψηφιακά σήματα και tracking methods τα οποία προκλήθηκαν από τον Pen tester κατά τα στάδια της στοχευμένης επίθεσης. Αυτά τα σήματα στην ουσία, αποδεικνύουν την παρουσία του Pen tester εντός του Site σας.

Με βάση τα παραπάνω είναι αποδεδειγμένο ότι κάθε εταιρεία, από μικρές επιχειρήσεις σε διεθνείς επιχειρήσεις, μπορεί να επωφεληθεί επενδύοντας σε πρακτικές Penetration Testing. Οι συνεχείς αυξανόμενοι κίνδυνοι από κακόβουλες επιθέσεις σημαίνει ότι δεν μπορείτε να είστε εφησυχασμένοι με την ήδη υπάρχουσα ασφάλεια του site σας εάν δεν επενδύσετε σε αυτό.

Εξετάζοντας περίπλοκους παράγοντες όπως αυτούς του GDPR και την ανάγκη των επιχειρήσεων να είναι πιο προσεκτικές στην προστασία της ιδιωτικής ζωής και των δεδομένων των πελατειακών τους βάσεων, ποτέ δεν ήταν πιο σημαντικό να αισθάνεστε απόλυτα σίγουροι για την άμυνά σας. Εργαστείτε με μια έμπειρη ομάδα Pen testers για να βελτιώσετε το σύστημά σας και να παρέχετε ασφαλή πλοήγηση στο κοινό σας.

Privacy · SEO · Small Business · Social Media · Tools · user experience

digital agencies · e-shop · security system · technology · Website Optimization

Brand & Marketing Managers · e-Shops

Communications · E-shop/ Internet Site / Blog · Media · Technology

Μαρία-Ιωάννα Λιβανού

Η Μαρία Ιωάννα είναι απόφοιτη του Business Marketing από το University of Derby. Το αντικείμενο του Digital Marketing την ενθουσιάζει και ενδιαφέρεται να μαθαίνει συνεχώς τα τελευταία Digital Trends. Αυτήν την περίοδο εργάζεται ως Account Executive στην Socialab.

Recently Published

»

Υποτροφίες σε μεταπτυχιακά και αλλαγές ενόψει της νέας αγοράς εργασίας από το digital του Alba

»

9+1 συμβουλές για βελτίωση του conversion rate (B2B)

Βελτιστοποίηση των landing pages
»

Βελτιστοποίηση των landing pages

»

Η δύναμη του Real-Τime Marketing στην Digital Marketing Στρατηγική σας

»

Πως οι εταιρείες μπορούν να προσεγγίσουν υπαλλήλους μέσω των social media.

Instagram-Marketing-Expert-Delhi
»

Επιτυχημένο Instagram Marketing

»

Τα πλεονεκτήματα του Programmatic Advertising

»

5 λάθη στην digital branding στρατηγική που σου κοστίζουν

»

Ποια η έννοια του Penetration Testing και πως εφαρμόζεται στο site σας ;

retargeting-vs-remarketing-dsim
»

Η απόσταση ανάμεσα στο remarketing και το retargeting