X
    Categories: Fail

Αγγελιόσημο και στο Internet

Αγγελιόσημο 20% στη διαφήμιση στο Internet προτίθεται να βάλει η κυβέρνηση, προκειμένου να εισπράξει τα «διαφυγόντα» κέρδη.

Γιατί διαφυγόντα; Επειδή είναι κοινός τόπος το παράδειγμα τιμολόγησης πελατών οι οποίοι στα χαρτιά (και μόνο) φαίνονται να ρίχνουν το 90% του διαφημιστικού τους budget στο Internet και το υπόλοιπο 10% στα έντυπα.

Στόχος φυσικά ήταν η αποφυγή πληρωμής του αγγελιόσημου στα έντυπα, με τρόπο που με λίγο μαγείρεμα μπορεί να φανεί νόμιμος.

Το IAB Hellas έβγαλε σήμερα ανακοίνωση με την οποία δηλώνει την αντίθεσή του στην επιβολή αυτού του φόρου, και φαίνεται να έχει κάποια καλά points.

Οψόμεθα…

George Anagnostopoulos: Ο Γιώργος είναι ο δημιουργός του Suit. Η ενασχόλησή του με τα online communities και το Internet marketing κρατεί από τα nineties. Το πλήρες βιογραφικό του είναι διαθέσιμο εδώ αλλά το short version είναι ότι είναι ο ιδρυτής και CEO της Socialab.

View Comments (0)

  • Ακόμα ένα παράδειγμα της γνωστής λογικής "επειδή δεν μπορώ να αποδώσω δικαιοσύνη, σας θεωρώ όλους κλέφτες".

    Προσωπικά θεωρώ ότι το αγγελιόσημο θα έπρεπε να καταργηθεί γενικότερα. Αν πρέπει οπωσδήποτε (?) να επιβληθεί κάποιος σχετικός φόρος θα ήταν πολύ καλύτερα να πηγαίνει για κάτι σχετικό, πχ επενδύσεις σε δίκτυα, τηλεπικοινωνιακές υποδομές. Εκτός φυσικά κι αν ιδρυθεί το "Ταμείο Εργαζομένων Διαδικτύου & Επικοινωνιών" και πηγαίνουν εκεί :)

  • Πού κάνουμε αίτηση για να φτιάξουμε Ταμείο;

  • Και άλλοι φόροι...
    Btw θα ήθελα να δω την ανακοίνωση του ΙΑΒ.Υπάρχει link?

  • δικαίως πάει να βάλει χέρι το κράτος στο internet. γιατι όλα τα μεγάλα media με τις ευλογίες του IAB περνάνε τα έσοδα απο το internet και καλά για να γλυτώνουν αγγελιόσημο. γνωστό ειναι.

    βέβαια αυτό ποτέ δεν θα γίνει γιατι απλώς δεν μπορείς να κάνεις track την διαφήμιση στο internet. επίσης γιατι απλώς αν το internet θεωρηθεί διαφημιστικό μέσο τότε όλοι όσοι δηλώνονται οτι δουλευουν σε αυτά τα Μέσα θα θεωρούνται και δημοσιογράφοι άρα θα αλλάζει το ταμείο τους (ΤΣΕΠΕΑΘ) αρα θα γίνει το χάος άρα θα έχουν άλλα διακιώματα οι εργαζόμενοι απο αυτά που (δεν) έχουν τώρα

    κοινώς

    καλώς το κράτος ψάχνει έσοδα
    καλώς ψάχνει να βρεί τρόπο να ελέγξει τις λαμογιές των media γιατι λαμογιές κάνουμε
    κακώς το IAB το πάιζει κινέζος αφού τα μέλη του δεν αυτοελέγχονται και δεν σοβαρεύονται
    κακώς η διαφημιστική δαπάνη δεν ειναι αληθινή γιατι προσμετρώνται και όλα αυτα τα ξεπλύματα χρημάτων (αν το iab ανακοινώσει τα πραγματικά νούμερα θα καταλάβετε)
    κακώς το κράτος αρπα κόλα επιβάλει ξαφνικά αγγελιόσυμο χωρίς μελέτη για τις παράπλευρες συνέπειες

    δεν θα βγάλετε άκρη.

    σε καμία χώρα του ΚΟΣΜΟΥ δεν συμβαίνει τίποτα απο αυτά όλα που λέμε.

This website uses cookies.