X

Διαφημιστικές πινακίδες

Η εκστρατεία της κυβέρνησης κατά των διαφημιστικών πινακίδων καλά κρατεί.

Το site που στηρίζει την εκστρατεία αυτή είναι ένα αυτοτελές κοινωνικό μέσο. Καλεί τους χρήστες να καταγγείλουν τις παράνομες διαφημιστικές πινακίδες οπουδήποτε κι αν αυτές ξεφυτρώνουν.

Προς το παρόν, η προσπάθεια αποξήλωσης επικεντρώνεται στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, αλλά δεδομένης της πολύ καλή ανταπόκρισης του κοινού, υποψιάζομαι πως θα βρεθεί πολύ σύντομα και αλλού.

Και ενώ το κράτος φροντίζει για την ποινικοποίηση ενός από τα παραδοσιακά μέσα με το να ρίχνει πρόστιμα σε διαφημιστές και διαφημιζόμενους [πηγή], αναρωτιέμαι τι άλλα προβλήματα θα μπορούσαν να λυθούν με παρόμοιο τρόπο:

  • Αδέσποτα
  • Λακούβες στο δρόμο
  • Σκοτωμένα ζώα στο δρόμο

Σε κάποια από αυτά ίσως να ταίριαζε και ένα iPhone app το οποίο θα επέτρεπε το ανέβασμα φωτογραφίας ή βίντεο και στίγματος με την καταγγελία.

Τι άλλο θα μπορούσε η κυβέρνηση να λύσει με crowdsourcing;

George Anagnostopoulos: Ο Γιώργος είναι ο δημιουργός του Suit. Η ενασχόλησή του με τα online communities και το Internet marketing κρατεί από τα nineties. Το πλήρες βιογραφικό του είναι διαθέσιμο εδώ αλλά το short version είναι ότι είναι ο ιδρυτής και CEO της Socialab.

View Comments (0)

  • Ένα iPhone App νομίζω θα ήταν ό,τι πρέπει, αλλά και μία mobile έκδοση του site για τα υπόλοιπα κινητά. Όλο και περισσότεροι πλέον έχουν την δυνατότητα να μπουν στο ίντερνετ απ΄το κινητό οπότε αρκετοί θα αξιοποιούσαν τέτοιες υπηρεσίες.

  • Το iPhone γενικά είναι τρέλλα. Οι iPhone users (μαζί με τους Blackberry) αγοράζουν πακέτα data πολύ περισσότερο από άλλους χρήστες άρα έχουν internet παντου, όχι μόνο όπου έχει wifi.

    Εδώ εγώ άρχισα να κολλάω με ένα app που ταΐζεις ψάρια, τι να λέμε. Δυο λεπτά τη μέρα μου παίρνει και είναι ότι πρέπει για όταν περιμένεις το ασανσέρ, είσαι σε αναμονή σε κάποια κλήση, περιμένεις να μπουτάρει ο υπολογιστής στο γραφείο κλπ.

  • Αυτή την υπηρεσία-app που ονειρεύεσαι την έχω δει και υπάρχει στην Αμερική, όπου όταν βλέπεις για παράδειγμα μία λακκούβα ,ένα grafity κλπ ,βγάζεις φωτό, είναι geolocation και ενημερώνεται κάποιο site για το πρόβλημα και την τοποθεσία.Απλό και αποτελεσματικό.

    • To συγκεκριμένο δεν καλύπτει Ελλάδα.ή κάνω λάθος;

      • Της ίδιας άποψης είμαι κι εγώ. Θέλεις να προτείνεις κάτι σε κάποιο Δήμο; :)

        • Πολλά έχω να προτείνω σε δήμους :)), Αυτό που σκεφτόμουνα όμως, είναι άλλο.Αν το site υποστήριζε περιοχές στην Ελλάδα, θα μπορούσαμε 2-3 μαζί να οργανώσουμε την γνωριμία του με το Ελληνικό κοινό, και να πιέσουμε αρμόδιους των δήμων να τη χρησιμοποιήσουν.Φιλόδοξο, αλλά όχι ανέφικτο.

  • Πάντως η όλη προσπάθεια μου φαίνεται αστεία από την πολιτεία. Λες και δε γνωρίζει που βρίσκονται οι παράνομες διαφημιστικές πινακίδες. Να μιλούσαμε για 1-2 σημεία που ξεφύτρωσαν θα έλεγα εντάξει αλλά όταν στο Σύνταγμα υπάρχει παράνομη διαφήμιση τι συζητάμε;
    (http://flic.kr/p/6dj45J) Παραδόξως δεν βρήκα φωτογραφία που να τον έχω πιο καθαρά.

This website uses cookies.