X
    Categories: Facebook

Facebook Places Launch

Το Facebook Places έκανε την εμφάνισή του.

Το είχαμε αναφέρει στο suit.gr αρκετές φορές παλαιότερα πως το Facebook ετοιμάζει τη δική του εφαρμογή για geotagging και αυτό έγινε πλέον γεγονός. Για την Ελλάδα δεν έχει ενεργοποιηθεί ακόμα η υπηρεσία, αλλά όλοι οι χρήστες iPhone έχουν σαν κεντρικό εικονίδιο το Places στο τηλέφωνό τους. Το ίδιο εικονίδιο έχουν και όσοι μπαίνουν στο Touch site του Facebook από το κινητό τους, όπως με ενημερώνει ο Κωστής Τσιτσάς.

Επιπλέον – και αυτό παίζει ρόλο για όσους θέλουν να ελέγξουν τις πληροφορίες που έχει το Facebook γι αυτούς – στα privacy settings του Facebook θα βρείτε δύο ακόμη επιλογές που ελέγχουν το με ποιούς θα μοιράζεστε εσείς τη θέση σας με άλλους και το κατά πόσον μπορούν τρίτοι να μοιράζονται τη θέση σας με άλλους αφού έχετε κάνει check in σε κάποιο προορισμό.

Το Facebook Places βέβαια βρίσκεται αρκετά πίσω από τον ανταγωνισμό αυτή τη στιγμή, αλλά σίγουρα δε θα του πάρει πάνω από 6 μήνες για να γίνει το #1 προτιμόμενο εργαλείο και να σβήσει όλες τις άλλες εφαρμογές που θα κάνουν κάποια στρατηγική συμφωνία.

Τι σημαίνει το Facebook Places για το online marketing; Location, location, location!

George Anagnostopoulos: Ο Γιώργος είναι ο δημιουργός του Suit. Η ενασχόλησή του με τα online communities και το Internet marketing κρατεί από τα nineties. Το πλήρες βιογραφικό του είναι διαθέσιμο εδώ αλλά το short version είναι ότι είναι ο ιδρυτής και CEO της Socialab.

This website uses cookies.