X

Fans of Pizza Fan

Pizza Fan δεν είχα δοκιμάσει ποτέ.

Παλιότερα, δεν άλλαζα την Pizza Hut με τίποτα.  Η παρέα όταν ερχόταν στο σπίτι δεν ήθελε να δοκιμάσει κάτι καινούριο και προτιμούσαν τις «δοκιμασμένες» λύσεις της Dominos και της Hut. Η αλήθεια είναι ότι δε βοηθούσε και πολύ ο κατάλογος της Pizza Fan, και αυτό το σύστημα που είχε με τις διαφορετικές εκπτώσεις και τα κουπόνια δεν το είχαμε πολυπιάσει.

Μέχρι που κάποια στιγμή κάτι είδα στο Internet.

«Τι λέει; Application στο Facebook για την Pizza Fan; Πόσο; 50% έκπτωση;»

Και κάπου εκεί κολλήσαμε. Πίτσα τόσο φτηνή, που έρχεται στην ώρα της, έχει καλή γεύση και μπορείς να την φας και το επόμενη πρωί; Δεν υπάρχει!

Και όμως υπάρχει.

To group της Pizza Fan στο Facebook αριθμεί πάνω από 1.300 μέλη. Γιατί;

Επειδή υπάρχει ένας άνθρωπος διαρκώς παρόν στο group που το στηρίζει, που φροντίζει να ασχολείται με τα μέλη του γκρουπ προωθώντας τα νέα προϊόντα, ενημερώνοντας για αλλαγές στο ωράριο (π.χ. την Πρωτοχρονιά) και κυρίως παρέχοντας υποστήριξη όταν κάποιος πελάτης θέλει να ενημερωθεί για το πώς πήγε η παραγγελία του. Και φυσικά, το κίνητρο της έκπτωσης 50% για την πρώτη παραγγελία μέσω της εφαρμογής στο Facebook δεν είναι και λίγο.

Από τα σχόλια που φαίνονται στο group σίγουρα η αλυσίδα φαίνεται να επανατροφοδοτεί το feedback των πελατών για τα προϊόντα τους μέσα στο value chain της επιχείρησης για να αντιμετωπίζει τα όποια προβλήματα.

Παράλληλα, προωθεί φυσικά την ηλεκτρονική παραγγελιοληψία (η οποία σου δίνει όλες τις επιλογές, ακόμα κι αν θέλεις να αφαιρέσεις ή να προσθέσεις υλικά σε ό,τι επιλέξεις) και μειώνει το ανθρώπινο κόστος στο call center.

Πόσες άλλες εταιρίες βρίσκουν τον καταναλωτή στο φυσικό του περιβάλλον αντί να τον πολιορκούν με αντι-οικονομικά και αντι-οικολογικά φυλλάδια επί φυλλαδίων;

George Anagnostopoulos: Ο Γιώργος είναι ο δημιουργός του Suit. Η ενασχόλησή του με τα online communities και το Internet marketing κρατεί από τα nineties. Το πλήρες βιογραφικό του είναι διαθέσιμο εδώ αλλά το short version είναι ότι είναι ο ιδρυτής και CEO της Socialab.

This website uses cookies.