X
    Categories: Social Media

Το στίγμα του στο Twitter δίνει ο Γιώργος Καμίνης

Με μια ομάδα εθελοντών ανταπεξέρχεται για την ώρα στο κάλεσμα στο Twitter ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ για το Δήμο της Αθήνας και πρωην Συνήγορος του Πολίτη, Γιώργος Καμίνης.

Τα πρώτα του tweets έφεραν ένα διάλογο με το κοινό γύρω από την προηγούμενη θέση του, κατά τον οποίο η ομάδα εθελοντών εξήγησε πως όταν απαντάει ο ίδιος ο υποψήφιος σε κάτι, θα αναφέρουν στην απάντηση τα αρχικά του, ώστε να υπάρχει διαχωρισμός για το πότε μιλάει ο καθένας.

Η αλήθεια είναι πως στο πολιτικό marketing το Twitter χρειάζεται. Άλλωστε το Twitter είχε παίξει μεγάλο ρόλο και πριν δυο χρόνη στην εκλογή του Barack Obama ως προέδρου των ΗΠΑ.

Αλλά το να χειρίζεται κάποιος τρίτος το Τwitter account ενός προσώπου (πολιτικού, καλλιτέχνη κλπ) είναι διαφορετικό από το να χειρίζεται κάποιος το λογαριασμό ενός brand.

Το brand αποκτά πρόσωπο και αυτό είναι -συνήθως- κάτι θετικό.

Το να αποκτά ένα πραγματικό πρόσωπο έναν αναμεταδότη και κάποιον που μπορεί να παρερμηνευθεί πως μιλάει εξ’ αυτού, πόσο θετικό μπορεί να είναι; Ίσως όμως είναι αναγκαίο για την ώρα.

Update (8/9/09): Μετά από προτροπή της Πηνελόπης Καπνουλά, ο κ. Καμίνης άλλαξε το username του από @kaminis2010 σε @YorgosKaminis και αλλάξαμε κι εμείς τα σχετικά links.

George Anagnostopoulos: Ο Γιώργος είναι ο δημιουργός του Suit. Η ενασχόλησή του με τα online communities και το Internet marketing κρατεί από τα nineties. Το πλήρες βιογραφικό του είναι διαθέσιμο εδώ αλλά το short version είναι ότι είναι ο ιδρυτής και CEO της Socialab.

This website uses cookies.