X
    Categories: Facebook

Πόσοι είναι στο Facebook στην Ελλάδα σήμερα;

Σχεδόν σε κάθε παρουσίαση σε πελάτες, με ρωτάνε: Μα έχουν τόσοι άνθρωποι Facebook στην Ελλάδα; Ε ναι λοιπόν, έχουν.

Το Facebook δίνει ως στοιχείο σήμερα τους 2.931.060 στην Ελλάδα, με την κάτωθι ηλικιακή αναλογία:

Πόσοι χρήστες είναι στο Facebook στην Ελλάδα; (7 Σεπ 2010)

Σε λίγες εβδομάδες, οι χρήστες θα φτάσουν τα 3.000.000 και το πιο μεγάλο segment θα είναι οι ηλικίες 25-34 που σύντομα κι αυτοί θα γίνουν 1.000.000.

Αυτό πρέπει να βουλώνει αρκετά στόματα τα οποία πιστεύουν πως στο Facebook μπαίνουν οι πιτσιρικάδες.

Το Facebook, όπως έχουμε ξαναπεί, δε δίνει στατιστικά στοιχεία για όσους είναι 65 χρονών ή άνω, αλλά ούτε φυσικά για τους χρήστες που έχουν δεύτερο λογαριασμό, αφού δε μπορεί να ξεχωρίσει ποιοί είναι αυτοί.

Τέλος, για να μην υπάρχει καμία σύγχυση, αναφέρουμε πως τα στοιχεία αυτά αφορούν χρήστες του Facebook στην Ελλάδα και όχι Έλληνες χρήστες. Οι Έλληνες σε άλλες χώρες δεν μετράνε, ενώ αντίθετα μετράνε όσοι αλλοδαποί μένουν μόνιμα στη χώρα μας και το έχουν δηλώσει.

George Anagnostopoulos: Ο Γιώργος είναι ο δημιουργός του Suit. Η ενασχόλησή του με τα online communities και το Internet marketing κρατεί από τα nineties. Το πλήρες βιογραφικό του είναι διαθέσιμο εδώ αλλά το short version είναι ότι είναι ο ιδρυτής και CEO της Socialab.

View Comments (0)

  • ο πραγματικός αριθμός πρέπει όμως είναι μικρότερος γιατί υπάρχουν άτομα που έχουν δύο, τρία ακόμη και τέσσερα προφιλ. περίπου 2,5 πρέπει να είναι οι έλληνες υπολογίζω εγώ.

  • Συμφωνούμε σε αυτό, αλλά μιλάμε για τα νούμερα των χρηστών, όχι των ανθρώπων που εκπροσωπούν. Άσε που το fb κάνει σοβαρές κινήσεις περιορισμού των ψεύτικων προφίλ...

    • ξέρω άτομο που έχει 5 προφίλ. και τώρα απέκτησε 6ο, γιατί ξέχασε το password για το 50 και το Fb ζητούσε επιβαιβέωση με κινητό τηλέφωνο και το άτομο αυτό δεν ήθελε να δώσει το κινητό του.
      στα στοιχεία αυτά γίνεται να δει κάποιος τον αριθμό των χρηστών που συνδέονται τουλάχιστον μια φορά τον μήνα; Γιατί αυτό ο αριθμός θα έχει πολύ περισσότερο ενδιαφέρον στους διαφημιστές παρά ο αριθμός των συνολικών χρηστών.

  • Τα στοιχεία είναι από..? Δηλαδή που τα βρίσκει κανείς?

  • Στη διαφημιστική πλατφόρμα του Facebook.

  • δεν πρέπει να πέφτεις και πολύ έξω, δημήτρη.

This website uses cookies.