X
    Categories: Future

Προσεχώς Google TV

Δεν είμαστε μακριά από το Google TV, την Video On Demand υπηρεσία που θα ξαναφέρει την τηλεόραση και το καθιστικό στο προσκήνιο για την επόμενη δεκαετία.

Η Google υπόσχεται να το κάνει αυτό δημιουργούντας μια πιο social εμπειρία τηλεόρασης μέσα από κάποια δικά της set-top boxes (αποκωδικοποιητές) τα οποία θα τρέχουν το λειτουργικό Android και θα παρέχουν περιεχόμενο μέσα από το YouTube, το Hulu και το Netflix.

Φανταστείτε στο μέλλον μία τηλεόραση η οποία γνωρίζει τι μας αρέσει, γνωρίζει ποιοί είναι οι φίλοι μας και τι βλέπουν εκείνοι (μέσα από υπηρεσίες όπως το Glue και το Miso) και μας προτείνει ταινίες, σειρές και μουσική που άρεσαν είτε στους φίλους μας, είτε σε αγνώστους από το Internet με τους οποίους φαίνεται να έχουμε τα ίδια γούστα.

Το Hollywood ήδη έχει αρχίσει να φοβάται το τι θα φέρει μια τέτοια αλλαγή στο πώς καταναλώνονται τα προϊόντα ψυχαγωγίας που παράγει, χωρίς να είναι σίγουρο για το αν μια τέτοια αλλαγή είναι προς όφελος των studios ή όχι.

Όμως, το Google δεν είναι το πρώτο που αξιοποιεί τα social media για να προσφέρει υπηρεσίες τηλεόρασης. Το ολλανδικό κανάλι RTL ήδη αξιοποιεί μια εφαρμογή της IBM για να μετρήσει τις αντιδράσεις του κοινού στο πώς παρουσιάζει κάποιες εκπομπές.

Κάνοντας ένα sentiment analysis πάνω σε 71.000 threads στα social media για το τι αρέσει και τι όχι, το κανάλι έκανε αλλαγές σε μια εκπομπή που έφεραν μια αύξηση της τάξεως του 400% στο online activity γύρω από την εκπομπή.

Αν υπάρχει ένα μάθημα που έχει καταλάβει το Hollywood επειδή εδώ και 15 χρόνια την πατάει είναι πως πρέπει να ενστερνίζεσαι τα νέα μέσα όσο πιο γρήγορα και όσο πιο καλά γίνεται για να βγεις από την άλλη άκρη χωρίς πολλες απώλειες, και όχι να κοιτάξεις να περιχαρακωθείς για προστασία. Ελπίδα μου είναι ότι αυτό θα το καταλάβουν και τα brands.

George Anagnostopoulos: Ο Γιώργος είναι ο δημιουργός του Suit. Η ενασχόλησή του με τα online communities και το Internet marketing κρατεί από τα nineties. Το πλήρες βιογραφικό του είναι διαθέσιμο εδώ αλλά το short version είναι ότι είναι ο ιδρυτής και CEO της Socialab.

This website uses cookies.