X
    Categories: Facebook

Happy 2nd Birthday, Instagram

Το Instagram είχε τα 2α του γενέθλια αυτές τις μέρες, από την πρώτη φωτογραφία που δημοσίευσε. Το application πήρε λίγο παραπάνω για να λανσαριστεί, αλλά σίγουρα κατάφερε πολλά μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα.

Η πρώτη φωτογραφία που δημοσίευσε το Instagram.

Έχει μια μεγάλη βάση χρηστών, ειδικά στο εξωτερικό και γι αυτό το λόγο εξαγοράστηκε από το Facebook προ τριμήνου (αν και το deal ανακοινώθηκε τόσο γρήγορα που ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί από το board του Facebook).

Εικάζεται πως ο λόγος της εξαγοράς είναι το community και τα features της εφαρμογής προκειμένου να ενσωματωθούν στο ανέβασμα φωτογραφιών στο facebook.

Επί τη ευκαιρία των γενεθλιών του, ας αξιολογήσουμε το όμορφο αυτό μέσο για marketing:

  • Έχει κάποιο κοινό, αλλά κυρίως αποτελείται από early adopters, fashion-savvy, socially-heavy και advertising crowd.
  • Έχει περιορισμένες λειτουργίες πέρα από δημοσίευση φωτογραφιών, follow, comments και likes.
  • Είναι καλό για χρήση από brands ή επιχειρήσεις αν κάποιος ποστάρει (σχετικές) φωτογραφίες με κάποια συχνότητα. Αυτό προϋποθέτει πως το concept του ή ο κλάδος του μπορεί να υποστηρίξει την ποιότητα και την ποσότητα του υλικού που χρειάζεται (π.χ. fashion, tourism, art κλπ).

Τα περισσότερα brands που έχουν instagram, το προσθέτουν και σαν tab στη σελίδα τους στο facebook με κάποια έτοιμη εφαρμογή, όπως αυτή εδώ.

George Anagnostopoulos: Ο Γιώργος είναι ο δημιουργός του Suit. Η ενασχόλησή του με τα online communities και το Internet marketing κρατεί από τα nineties. Το πλήρες βιογραφικό του είναι διαθέσιμο εδώ αλλά το short version είναι ότι είναι ο ιδρυτής και CEO της Socialab.

This website uses cookies.