The New Stuff - Suit digital marketing

HootSuite: Πλατφόρμα διαχείρισης social media

Larry Ioannidis


Στο προηγούμενο άρθρο μου είχα γράψει για 5 εργαλεία για να προγραμματίσετε τα post σας. Ένα από αυτά ήταν και το HootSuite.

O προγραμματισμός των post όμως δεν είναι η μοναδική λειτουργία του καθώς διαθέτει πολλά εργαλεία για να αποτελέσει ένα ολοκληρωμένο πακέτο για οποιονδήποτε social media manager. Η δυνατότητα που δίνει για παρακολούθηση των account σας, για moderation, analytics αλλά και η υποστήριξη των περισσότερων social networks είναι από τα χαρακτηριστικά που το κάνει all-in-one social media management platform.

Οι βασικές του λειτουργίες είναι δωρεάν, εάν όμως θελήσετε όλο το πακέτο που προσφέρει το HootSuite θα πρέπει να πληρώσετε 9.99$ το μήνα.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν να δούμε τις δυνατότητές του.

Social Network

Το HootSuite υποστηρίζει τα περισσότερα social networks που θα χρειαστείτε, αν όχι όλα. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται facebook, twitter, google+, linkedin, foursquare, myspace, ενώ με την βοήθεια των Apps που υπάρχουν μπορείτε να συνδεθείτε ακόμα και με youtube, instagram, tumblr και πολλά άλλα.

Σε περίπτωση που έχετε free account τότε έχετε την δυνατότητα να διαχειριστείτε μόνο 5 profile (προσωπικό profile, group, page, twitter account κτλ) ταυτόχρονα ενώ με paid λογαριασμό αυτό το όριο καταργείται.

Stream

Στο stream μπορείτε να παρακολουθήσετε την κίνηση των λογαριασμών σας, από τα post που γίνονται στο wall σας μέχρι τα mention που υπάρχουν στον twitter λογαριασμό σας ή και το newsfeed σας. Παράλληλα σας δίνει την δυνατότητα να  παρακολουθείτε όποιο keyword ή hashtag στο twitter για να μην χάνετε τίποτα από όσα λέγονται στο twitter.

Μία ακόμη δυνατότητα του stream είναι να απαντάτε επί τόπου στα σχόλια που γίνονται στη σελίδα σας ή να ανοίξετε διάλογο για κάποιο θέμα στο twitter. Μάλιστα μπορείτε να οργανώσετε όλα τα stream σας σε tab και στήλες για ακόμα ευκολότερη παρακολούθηση.

Publisher

Το publisher είναι το σημείο στο οποίο γίνεται η διαχείριση των προγραμματισμένων post. Μπορείτε να δείτε τα post ανάλογα με το account στο οποίο προγραμματίστηκαν ενώ υπάρχει και η δυνατότητα να ανατρέξετε σε παλαιότερα post που έχετε κάνει.

Στην free έκδοση μπορείτε να δείτε τα προγραμματισμένα post μόνο σε λίστα  ενώ με το paid μπορείτε να τα δείτε και σε ημερολόγιο με ανά μέρα, βδομάδα ή μήνα.

Analytics

Στα analytics μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας report για την διαχείρειση των social media account σας. Υπάρχουν μάλιστα και έτοιμα templates για facebook insights και google analytics αλλά και πολλά έτοιμα metrics για να φτιάξετε το  report που ταιριάζει στις ανάγκες σας. Να σημειωθεί ότι οι περισσότερες δυνατότητες των analytics είναι διαθέσιμες μόνο σε λογαριασμούς με paid πρόγραμμα.

Contact

Στο contact σας δίνεται η δυνατότητα να δείτε όλα τα τα άτομα που σας έχουν κάνει  follow στο twitter ή σας έχουν προσθέσει στους κύκλους τους στο Google+ και σας επιτρέπει να τα διαχειριστείτε κάνοντάς τους follow back ή προσθέτοντάς τους στους κύκλους σας. Μάλιστα στο twitter δείχνει και το σκορ του καθένα στο klout έτσι ώστε να έχετε εικόνα της δυναμικότητας των followers σας.

Posting

Το ανέφερα και σε προηγούμενο άρθρο αλλά αξίζει να τα ξαναπώ. Ξεκινώντας με τα βασικά, στο HootSuite έχετε την δυνατότητα να κάνετε post σε όσα social networks θέλετε είτε ως απλό post, φωτογραφία ή link ενώ βάλετε και privacy settings στα posts σε προσωπικά profile.

Προχωρώντας παρακάτω, αυτά τα post μπορούν να προγραμματιστούν για το μέλλον σε ημερομηνία που θέλετε εσείς με ακρίβεια λεπτού.  Ενώ αυτά τα post μπορείτε να τα διαχειριστείτε (σε περίπτωση που θέλετε να τα αλλάξετε ως προς το περιεχόμενο ή την ώρα τους).

Ακόμα πιο πέρα υπάρχει και η δυνατότητα για αυτόματο προγραμματισμό με το autoschedule όπου το ΗootSuite αποφασίζει για εσάς ποια είναι η καλύτερη στιγμή για να γίνει το post σας.

Άλλες δυνατότητες

Σε όλα αυτά μπορείτε να προσθέσετε και την δυνατότητα για αυτόματα post μέσα από RSS feed (προσωπικά το έχω εφαρμόσει σε post για Google+) τα mobile applications που διαθέτει για iOS, Android, και Blackberry ενώ αξίζει να αναφέρουμε και το collaboration που μπορείτε να κάνετε με άλλους λογαριασμούς hootsuite (που υπάρχει μόνο σε paid accounts) σε περίπτωση που ένας λογαριασμός διαχειρίζεται από πολλά άτομα.

Δοκιμάστε το HootSuite σε αυτό το link

Facebook · Social Media · Tools

autoschedule · Facebook · google · hootsuite · social media management · Twitter

Larry Ioannidis

O Larry Ιωαννίδης είναι 26 ετών και τα τελευταία 6 χρόνια εργάζεται στον τομέα του Digital Marketing σε ΜΚΟ και εταιρείες. Αυτόν τον καιρό έχει αναλάβει καθήκοντα Growth Marketer για το BlindChat στην sidebar. Ασχολείται με τα Social Media από τότε που το myspace.com ήταν το πιο hot social network αν και τώρα το πιο πιθανό είναι να τον βρείτε στο facebook ή στο twitter

Recently Published

»

Υποτροφίες σε μεταπτυχιακά και αλλαγές ενόψει της νέας αγοράς εργασίας από το digital του Alba

»

9+1 συμβουλές για βελτίωση του conversion rate (B2B)

Βελτιστοποίηση των landing pages
»

Βελτιστοποίηση των landing pages

»

Η δύναμη του Real-Τime Marketing στην Digital Marketing Στρατηγική σας

»

Πως οι εταιρείες μπορούν να προσεγγίσουν υπαλλήλους μέσω των social media.

Instagram-Marketing-Expert-Delhi
»

Επιτυχημένο Instagram Marketing

»

Τα πλεονεκτήματα του Programmatic Advertising

»

5 λάθη στην digital branding στρατηγική που σου κοστίζουν

»

Ποια η έννοια του Penetration Testing και πως εφαρμόζεται στο site σας ;

retargeting-vs-remarketing-dsim
»

Η απόσταση ανάμεσα στο remarketing και το retargeting