X
    Categories: Personal

Τι ακριβώς κάνω;

«Κι εσύ με τι ασχολείσαι, Γιώργο;» ήταν μια ερώτηση που μου κάνανε προσφάτως σε ένα πάρτυ.

Η εμπειρία μου λέει ότι ο κόσμος συνήθως ρωτάει για να πάρει μια γενική κατεύθυνση, οπότε όσο πιο σύντομη και περιεκτική η απάντηση, τόσο πιο γρήγορα ξεμπερδεύεις χωρίς πολλές απώλειες. Άλλωστε δεν ξέρω τίποτα γι αυτόν που ρωτάει και θα μπορούσε να είναι κάποιος νέος πελάτης.

«Δουλεύω σε μια διαφημιστική.», απάντησα κουνώντας το κεφάλι μου πάνω-κάτω, σφίγγοντας τα χείλη σε ένα χαμόγελο, προσπαθώντας να δείξω ότι δε θέλω να μιλήσω γι αυτό. Γενικά, μ’ αρέσει πολύ να μιλάω για τη δουλειά μου  -αλλιώς αυτό το blog δε θα υπήρχε- επειδή αυτό συνήθως οδηγεί στο να μονοπωλώ μια συζήτηση με πράγματα που ο περισσότερος κόσμος δεν ενδιαφέρεται να μάθει, προτίμησω να είμαι λακωνικός.

«Δηλαδή τι ακριβώς κάνεις;» ήρθε η συνέχεια.

Δεν μου αποκάλυψε γιατί θέλει να μάθει, οπότε τώρα έχω δύο επιλογές. Να πω τη γρήγορη έκδοση ή να πω τη βασανιστικά αργή που περιλαμβάνει παραδείγματα από κακή χρήση των social media. Επέλεξα το πρώτο.

«Δημιουργώ περιεχόμενο για τους πελάτες μου στα κοινωνικά μέσα, ώστε να φροντίσω να έχουν καλύτερη επικοινωνία με το κοινό τους.»

Βλέπω μια έκφραση απορίας και σύγχυσης. Μετράω από μέσα μου μέχρι το τρία. Αν κάποιος άλλος δεν έχει αλλάξει το θέμα, θα συνεχίσω. Ένα… δύο… τρία!

«Να σου δώσω ένα παράδειγμα. Ας πούμε ότι θέλεις να αγοράσεις ένα καλό αυτοκίνητο και είσαι ανάμεσα σε μια BMW 320, ένα Audi A3 και μια Mercedes C180. Εγώ είμαι εκείνος που θα φροντίσω όταν ψάξεις πληροφορίες για αυτά τα τρία μοντέλα, οι πληροφορίες που θα βρεις να είναι εκείνες που οφελούν τον πελάτη μου περισσότερο. Όποιες σελίδες διαβάσεις δε θα έχουν ανακρίβειες για τα χαρακτηριστικά του προϊόντος του δικού μου πελάτη και θα φροντίσω να αναφέρουν τα σημαντικά χαρακτηριστικά του. Μόνο και μόνο από αυτό, μπορώ να σε πείσω ότι το αυτοκίνητο του πελάτη μου είναι καλύτερο από τα άλλα.»

«Διαφημιστική τα κάνει αυτά;»

«Βασικά είναι περισσότερο online PR από διαφήμιση. Συγκεκριμένα λέγεται social media & word of mouth marketing.»

Και κάπου σε εκείνο το σημείο, ανάλογα με τη δική τους δουλειά, είτε τους έχω χάσει είτε μου ζητάνε μια κάρτα μου για να μιλήσουμε από Δευτέρα.

George Anagnostopoulos: Ο Γιώργος είναι ο δημιουργός του Suit. Η ενασχόλησή του με τα online communities και το Internet marketing κρατεί από τα nineties. Το πλήρες βιογραφικό του είναι διαθέσιμο εδώ αλλά το short version είναι ότι είναι ο ιδρυτής και CEO της Socialab.

View Comments (0)

  • Δημιουργείς εσύ το περιεχόμενο για τον πελάτη σου;Και αν ναι που;(blog,facebook,twitter,youtube?)

  • Τα social media για μένα είναι κατά βάση δημιουργία περιεχομένου σε οποιαδήποτε πλατφόρμα. Δε μπορώ να αποκαλύψω κάποια πράγματα όπως ξέρεις, αλλά στην προκειμένη περίπτωση η δημιουργία περιεχομένου είναι εύκολη αν έχεις ένα αυτοκίνητο να δειγματίσεις και να συγκρίνεις.

This website uses cookies.