X

Libresse Viral Video

Ένα πολύ ωραίο video δημοσίευσε η Libresse της SCA το οποίο καταφέρνει να επικοινωνήσει για δυόμιση λεπτά χωρίς λόγια και διάλογο το πόσο καλά γνωρίζει το brand τις δύσκολες μέρες του μήνα.

Ο ήρωάς μας μπαίνει σε γυναικείο ρόλο για κάποιες τυπικές στιγμές της ημέρας του. Και σε αντίθεση με τις γυναίκες, μάλλον δεν το έχει και πολύ.

Το video μου αρέσει γιατί έχει τα βασικά στοιχεία ενός viral video: μια ωραία ιδέα, σωστά εκτελεσμένη. Δε βασίζεται σε ειδικά εφέ, ούτε είναι κάποιο από τα brands τα οποία μας έχουν συνηθίσει σε υπερπαραγωγές.  Ρεαλιστικά πράγματα για να πετύχουμε top of mind και να ταυτιστεί η καταναλώτρια.

Η ίδια εταιρεία είχε δημιουργήσει το Bodyform video πριν λίγους μήνες στη Βρετανία και προσωπικά το βρίσκω πολύ καλό που οι εταιρείες το «πιάνουν» ότι πρέπει να μπούνε και στα άλλα social με περιεχόμενο πέρα από κείμενο και εικόνα.

Update (10/04/13): Η συνέχεια στο Facebook:

 

George Anagnostopoulos: Ο Γιώργος είναι ο δημιουργός του Suit. Η ενασχόλησή του με τα online communities και το Internet marketing κρατεί από τα nineties. Το πλήρες βιογραφικό του είναι διαθέσιμο εδώ αλλά το short version είναι ότι είναι ο ιδρυτής και CEO της Socialab.

View Comments (0)

  • Ωραίο το βιντεάκι (αν και όχι τρομερά αστείο, αρκετά στερεοτυπικό κι εύκολο όπως ο καθένας που έχει ζήσει με γυναίκα ξέρει), και προφανώς πρέπει να φροντίζει κανείς την εικόνα της μπράντας του, ας μην ξεχνάμε όμως ότι υπάρχουν προϊόντα όπου το πρακτικό του θέματος (δηλαδή, τα προϊόντικά χαρακτηριστικά) έχουν μεγαλύτερη σημασία από τις εικόνες της μπράντας. Έτσι και στα σερβιετάκια νομίζω τα χαρακτηριστικά είναι ο καθοριστικός παράγοντας.

    Σαφώς, το top of mind θα παίξει ιδιαίτερο ρόλο στο ράφι όταν δεν βρεις τη μάρκα που αγοράζεις συνήθως, κι έτσι θα τσιμπήσεις πωλήσεις (και, αν έχεις καλό προϊόν θα τσιμπήσεις και σταθερούς πελάτες). "Απλά" φρόντισε να έχεις και το προϊόν να στηρίξεις τη μακροχρόνια σχέση.

This website uses cookies.