X
    Categories: Facebook

More Pages You Might Like

Η προηγούμενη εβδομάδα μας βρήκε με ένα ακόμα πιλοτικό feature στις σελίδες στο Facebook, αφού κάποιες σελίδες έχουν εμφανίσει ένα section επονομαζόμενο “More pages you might like”.

Οι χρήστες που έχουν πρόσβαση σε αυτό θα βλέπουν 8 προτάσεις για άλλες σελίδες με παρόμοιο περιεχόμενο.

Ακόμα δεν είναι ξεκάθαρος ο τρόπος με τον οποίο το Facebook αξιολογεί τις σελίδες ως προς την ομοιότητα του περιεχομένου τους ή αν αυτές οι προτάσεις θα είναι οι σελίδες που η ίδια η σελίδα έχει ήδη κάνει like.

Αν όμως υπερισχύσει το πρώτο σενάριο, τότε θα προκαλέσει πονοκέφαλο σε marketers που θα κοιτάνε πώς θα γίνει να βρίσκεται η δική τους σελίδα ως προτεινόμενη σε άλλες σελίδες (ίσως και ανταγωνισμού;) ενώ παράλληλα η δική τους προτεινει μόνο σελίδες που θέλουνε.

Να ξέρετε ότι σιγά-σιγά τα brands θα αρχίσουν να έχουν πιο χαλαρά σύνορα μεταξύ τους σε ότι αφορά την παρουσία τους στο Facebook. Θα είναι όπως στο ράφι του supermarket: το ένα δίπλα στο άλλο. Εκτός αν δούνε πως η διαφοροποίηση δεν εξαρτάται μόνο από τα brand values αλλά και από την αξία που επιστρέφουν οι ενέργειες που κάνουν.

UPDATE 29 JAN 2013: Τελικά είδαμε το feature και σε άλλες σελίδες, οπότε λογικά θα μπει σε όλες πολύ σύντομα. Και προς το παρόν φαίνεται ότι το facebook μπορεί να προτείνει και σελίδες ανταγωνιστικών προϊόντων.

 

 

 

George Anagnostopoulos: Ο Γιώργος είναι ο δημιουργός του Suit. Η ενασχόλησή του με τα online communities και το Internet marketing κρατεί από τα nineties. Το πλήρες βιογραφικό του είναι διαθέσιμο εδώ αλλά το short version είναι ότι είναι ο ιδρυτής και CEO της Socialab.

This website uses cookies.