X
    Categories: Social Media

Πολιτική σκηνή online

Η πολιτική σκηνή online διαφέρει κατά πολύ από αυτή των παραδοσιακών μέσων.

Ενώ στα παραδοσιακά μέσα, τον χρόνο και το χώρο καταναλώνουν απόψεις διαφόρων προσώπων των πολιτικών κομμάτων, στα online μέσα το σκηνικό διαφοροποιείται καθώς έχουμε:

  1. Portals και μεγάλες εφημερίδες που ακολουθούν κάποια κομματική γραμμή σε μεγάλο ποσοστό της ύλης τους, τα οποία ακολουθούνται από σχόλια από τους χρήστες (όπου αυτά είναι ανοικτά) τα οποία συχνά απαξιώνουν τα πρόσωπα που αναφέρονται.
  2. Blogs που προσπαθούν να μοιάσουν με portals και συγκεντρώνουν αυξανόμενο όγκο κίνησης (χωρίς όμως κάποιο να είναι ξεκάθαρος leader όπως ήταν παλιά το Τρωκτικό) τα οποία είναι σε μεγάλο ποσοστό αντικαθεστωτικά ενώ ταυτόχρονα προωθούν συμφέροντα.
  3. Social media στα οποία το περιεχόμενο διαμορφώνουν αποκλειστικά οι χρήστες. Εδώ οι συζητήσεις είναι σαν πραγματικές συζητήσεις σε παρέες με φίλους, όπου το γενικό αίσθημα είναι “κοίτα πως μας κάνανε”.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, στο παρελθόν είχε γεννηθεί ένα κόμμα, η Φιλελεύθερη Συμμαχία, η οποία είχε γνωρίσει μεγάλο exposure από online influencers.

Φέτος, τη διαφορά αυτή κάνει το πειρατικό κόμμα Ελλάδας, το οποίο έκανε ένα δυνατό μπαμ σε exposure και χρήστες το οποίο αρχίζει τώρα να καταγράφεται στα mainstream media. Τα αντίστοιχα πειρατικά κόμματα της Ευρώπης έχουν πολύ μεγάλη δυναμική και έτσι και οι ιδρυτές αυτού του κόμματος πιστεύουν πως έχουν πολλά να συνεισφέρουν στο πολιτικό σκηνικό.

Πώς θα διαμορφωθεί το κλίμα μέχρι της επόμενες εκλογές; Πόσο ρόλο θα παίξουν τα digital κανάλια;

Stay tuned.

George Anagnostopoulos: Ο Γιώργος είναι ο δημιουργός του Suit. Η ενασχόλησή του με τα online communities και το Internet marketing κρατεί από τα nineties. Το πλήρες βιογραφικό του είναι διαθέσιμο εδώ αλλά το short version είναι ότι είναι ο ιδρυτής και CEO της Socialab.

This website uses cookies.