X
    Categories: Social Media

Website με ψεύτικα τα 2/3 των επισκεπτών του

Έφτασε στα αυτιά μου με μικρή καθυστέρηση πως σημαντικό website που για καιρό έπαιρνε διαφημίση από μεγάλα brands φάνηκε να δημιουργεί φαινομενική κίνηση για να φουσκώσει τα νούμερά του.

Και δε μιλάμε ούτε για 10%, ούτε για 20%. Τα δύο τρίτα της κίνησης του website τα δημιουργούσαν ρομποτάκια. Μάλιστα για να μην είναι ανιχνεύσιμα, δουλεύανε μέσω proxies.

Προσωπικά μόλις το άκουσα μου έκανε εντύπωση πως ένα site μπορούσε να είχε κάτι τόσο καλοστημένο ώστε να ξεγελάει και τα Google Analytics, γιατί θεωρούσα ότι κάτι θέλει σοβαρή υποδομή για να κάνει κάτι τέτοιο.

Και έτσι έψαξα. Έψαξα και είδα ότι:

  • Σύμφωνα με το RivalHostTV, ίσως τη μεγαλύτερη online υπηρεσία για αποφυγή των DDoS attacks, η μισή κίνηση σε ένα site είναι non-human, δηλαδή search engine crawlers, monitoring software, bots κ.ά.
  • Μερικές φορές αρκεί μια διαφορά στο στήσιμο των Google Analytics για να γίνουν inflated τα στατιστικά του website.

Αν λοιπόν θέλετε να δείτε πόση κίνηση έχετε χωρίς τα bots, ρίξτε μια ματιά στις οδηγίες για να στήσετε σωστά τα φίλτρα σας. Αλλά φυσικά ποιο site δίνει τέτοια στατιστικά στους πελάτες του;

 

George Anagnostopoulos: Ο Γιώργος είναι ο δημιουργός του Suit. Η ενασχόλησή του με τα online communities και το Internet marketing κρατεί από τα nineties. Το πλήρες βιογραφικό του είναι διαθέσιμο εδώ αλλά το short version είναι ότι είναι ο ιδρυτής και CEO της Socialab.

View Comments (0)

This website uses cookies.