X

Ψωνίζοντας βάσει likes

Είναι γνωστή η ανασφάλεια των γυναικών για την εμφάνισή τους και ακόμα πιο γνωστή η άρνηση των ανδρών να  συμμεριστούν τις γυναικείες εμμονές. Πολλές φορές χρειάζομαστε μία αντρική γνώμη όταν πάμε για shopping και εκεί ξεκινάει και ο εφιάλτης του σύγχρονου άντρα, ο οποίος τρέμει στην ιδέα ότι θα πει τη λάθος λέξη.

To concept λοιπόν γεννήθηκε από την ανάγκη των γυναίκων για μια δεύτερη γνώμη και ως απομηχανής θεός τα social media ήρθαν για να δώσουν λύση σ’αυτό.

Η C&A – γνωστό ευρωπαικό fashion brand – , δημιούργησε μία ενέργεια στο Facebook για το κοινό τους στη Βραζιλία. Ένα app με εκατοντάδες φωτογραφίες ρούχων από τα καταστήματά τους και δύο επιλογές: LIKE IT και COMMENT. Τα likes των χρηστών εμφανίζονταν πάνω σε ειδικά διαμορφωμένες κρεμάστρες στα καταστήματα και έτσι οι καταναλωτές μπορούσαν να δουν την απήχηση του συγκεκριμμένου ρούχου στους χρήστες του Facebook.

Εντυπωσιακό είναι το ότι τα likes ήταν σε ‘’real time’’. Τα αποτελέσματα είναι εκείνα που ομολογούν την επιτυχία του συγκεκριμμένου εγχειρήματος καθώς επηρεάστηκαν  για τις αγορές τους πάνω από 8,8 εκατ.  άνθρωποι, η σελίδα του Facebook αποκτούσε 1000 likes ανά ώρα και ένα τεράστιο κομμάτι της συλλογής έγινε sold out από την πρώτη μέρα.

Τα σχόλια στις φωτογραφίες των ρούχων που αναρτήθηκαν στο ειδικό app διαδέχονταν το ένα το άλλο και οι γυναίκες βρήκαν στα likes των χρηστών την ώθηση που χρειάζονταν για να προβούν από τη δοκιμή στην αγορά.

Νομίζω ότι το επόμενο step θα είναι το virtual fitting. Τέρμα πια οι ουρές στα δοκιμαστήρια!

Μαρία Αναστασίου: Η Μαρία Αναστασίου είναι έμπειρη fashion editor και εργάζεται στη socialab στο τμήμα Business Development.

View Comments (0)

  • Einai anwrumo na klebete arthra metafrazontas ta kai na ta parousiazete san dika sas.To asxhmo einai oti ta anartizete sthn istoselida kai diwxnete me auto ton tropo pithanous pelates opws emas pou koitame ta panta prin epikoinwnhsoume me ton Ko Anagnwstopoulo pou sas plhrwnei gia na dusfhmeite thn etaireia tou me to na xrhsimopoieite arthra pou exoun hdh dhmosieuthei allou.Isws o Kos Anagnwstopoulos prepei na tsekarei th douleia apeirwn upallhlwn tou.Kalh sunexeia

This website uses cookies.