X
    Categories: Social Media

Social mon€y

Σε μια πρόσφατη επίσκεψή μου στην τράπεζα, όπου είχα ένα μικρό κομπόδεμα σε προθεσμιακό λογαριασμό, με ενημερώσαν ότι θα έληγε η προθεσμία σε καμιά εικοσαριά μέρες και πως τώρα μου προσέφεραν ένα πολύ χαμηλότερο επιτόκιο. Έτσι ξηγιέται η κρίση…

Η αλήθεια είναι πως στις καταθέσεις, οι τράπεζες προσφέρουν όλες ακριβώς το ίδιο προϊόν και η μόνη μετρήσιμη παράμετρος είναι το επιτόκιο. Δε χωράει παραπάνω συναισθηματισμούς το πράγμα και γι’ αυτό το λόγο δεν είμαι καθόλου πιστός πελάτης, ούτε εγώ ούτε πολλοί άλλοι που το ψάχνουν, αφού το ζήτημα είναι να πάρεις όσα περισσότερα ευρώ μπορείς για το ποσό που θα καταθέσεις.

Μου κάνουν μια προσφορά, λοιπόν, και θέλω να δω αν είναι καλή. Ποστάρω στο Twitter από το κινητό «Η τράπεζά μου προσφέρει 3.50% επιτόκιο για 12μηνη κατάθεση. Προτείνετε κάτι καλύτερο;»

Παράλληλα μπαίνω στο tsig.gr, το οποίο είναι ενημερωμένο site για επιτόκια προθεσμιακών καταθέσεων. Βλέπω πως κάποια τράπεζα που δεν έχω ξανακούσει, δίνει πολύ περισσότερα και έχει και κατάστημα δίπλα μου.

Μέσα σε πέντε λεπτά, έχω μηνύματα από φίλους μου με εναλλακτικές προτάσεις για άλλα καταθετικά προϊόντα, για τους λόγους που δεν πρέπει να εμπιστευτώ τη συγκεκριμένη τράπεζα, αλλά και εναλλακτικές τράπεζες που προσφέρουν καλά επιτόκια.

Τα λεφτά μου πήγαν τελικά στην 2η και 3η τράπεζα που μου πρότειναν, και όχι στην πρώτη που βρήκα μόνος μου.

Κι αυτό επειδή μου το είπε ένας φίλος, που τον έχω δει μόνο μια φορά στη ζωή μου από κοντά, αλλά τον βλέπω καθημερινά στον υπολογιστή μου.

George Anagnostopoulos: Ο Γιώργος είναι ο δημιουργός του Suit. Η ενασχόλησή του με τα online communities και το Internet marketing κρατεί από τα nineties. Το πλήρες βιογραφικό του είναι διαθέσιμο εδώ αλλά το short version είναι ότι είναι ο ιδρυτής και CEO της Socialab.

View Comments (0)

This website uses cookies.