X

Startup Day 2009

Ένα «ανοικτό» μοντέλο προτίμησε ο διοργανωτής του Startup Day, Αποστόλης Αϊβαλής, για να κάνει το κοινό των νέων με επιχειρηματικές ιδέες να ενδιαφερθούν για το θεσμό που ίδρυσε, ο οποίος από μόνος του είναι κι αυτός ένα… startup!

Ζητώντας τη συμμετοχή των επισκεπτών του site και προβάλλοντάς το μέσα από τα social media, το Startup Day συγκέντρωσε προτάσεις από ενδιαφερόμενους για να χρηματοδοτοθεί η υπάρχουσα επιχείρησή τους ή ιδέα τους για επιχείρηση.

Διαλέγοντας 14 από αυτές τις προτάσεις και παρουσιάζοντάς τες κατά τη διάρκεια του Money Show σε ένα πάνελ 8 κριτών, το οποίο αποτελούνταν από επιχειρηματίες και ενεργούς επενδυτές, κατάφερε να ταιριάξει 9 από τις ιδέες αυτές με αυτό που περίμεναν οι κριτές να ακούσουν, ώστε να τις εγκρίνουν για χρηματοδότηση.

Η διαδικασία της παρουσίασης και της επιλογής διεξήχθη πίσω από κλειστές πόρτες σε σουίτα του Athens Hilton, ώστε οι λεπτομέρειες των ιδεών να μην διαρεύσουν πριν κλείσουν οριστικά οι συμφωνίες, αλλά παρόλα αυτά το buzz γύρω από το concept σίγουρα δημιουργήθηκε και το Startup Day έγινε επιτυχία εν μία νυκτί.

Σύντομα αναμένουμε να δούμε και τα videos από τις παρουσιάσεις αυτές σε μορφή web episodes στο www.StartupDay.gr, ώστε το buzz να κρατήσει μέχρι τον ερχόμενο Δεκέμβριο που θα αρχίσει ο νέος κύκλος χρηματοδοτήσεων.

Μέχρι τότε το μόνο που μπορούμε να γνωρίζουμε είναι πως τα startups που τα βρήκαν με τους επενδυτές είναι η Replayce, η Neemo, οι Delivery Experts, το Palo, το Kidzone, η Offplan development, το Rento, το Sprout και η Eyelead. Τα πέντε εξ’ αυτών αφορούν offline ιδέες και τα άλλα τέσσερα online.

George Anagnostopoulos: Ο Γιώργος είναι ο δημιουργός του Suit. Η ενασχόλησή του με τα online communities και το Internet marketing κρατεί από τα nineties. Το πλήρες βιογραφικό του είναι διαθέσιμο εδώ αλλά το short version είναι ότι είναι ο ιδρυτής και CEO της Socialab.

This website uses cookies.