X
    Categories: Future

Και νέο online supermarket: supersave.gr

Είχαμε μιλήσει στις αρχές του έτους για το νέο supermarket, το CareMarket. Είχαμε αναφέρει τότε να περιμένετε μια μεγάλη έκρηξη από τα online supermarkets σύντομα, καθώς ο κόσμος θέλει τη βολή του, την εξοικονόμηση χρόνου, την ποικιλία προϊόντων αλλά και την πιο εύκολη σύγκριση τιμών.

Τώρα λοιπόν είδαμε ένα νέο supermarket, to SuperSave.

Το SuperSave ήδη φαίνεται να έχει πιο ωραίο περιβάλλον (UI) από το CareMarket το οποίο είναι συμφερόντων Carrefour και Νίκου Ευαγγελάτου.

Και φαίνεται να καταλαβαίνει το ψηφιακό περιβάλλον καλύτερα, πράγμα που βελτιώνει σημαντικά την εμπειρία του χρήστη.

Έτσι, τα USPs του είναι τα εξής:

  • Ομαδικές προσφορές: για κάθε 4 προϊόντα το 5ο είναι δωρεάν.
  • Δωρεάν μεταφορικά για αγορές άνω των 20 ευρώ και μέχρι 5 κιλά
  • Εγγύηση χαμηλότερης τιμής

Τι σημαίνει ένας δεύτερος παίκτης στην αγορά;

Σημαίνει ότι ο ανταγωνισμός στα online supermarkets θα ενταθεί. Προς το παρόν είναι άγρια δύση και όποιος προλάβει να μπει έχει first mover advantage, αλλά όχι για πολύ ακόμα. Σίγουρα περιμένουμε με ανυπομονησία τους μεγάλους παίκτες να μπούνε στην αγορά αυτή.

Και αυτό θα είναι η αρχή μιας τεράστιας αλλαγής για το πώς ψωνίζουμε στην Ελλάδα. Σκεφτείτε ότι πέρσι το 15% των καταναλωτών στις ΗΠΑ είχε ψωνίσει έστω και μια φορά online.

George Anagnostopoulos: Ο Γιώργος είναι ο δημιουργός του Suit. Η ενασχόλησή του με τα online communities και το Internet marketing κρατεί από τα nineties. Το πλήρες βιογραφικό του είναι διαθέσιμο εδώ αλλά το short version είναι ότι είναι ο ιδρυτής και CEO της Socialab.

View Comments (0)

  • το supersave.gr, δεν ειναι s/m. Δεν περιεχει τροφιμα. Μαλλον ειναι κατι αλλο.

    • Σοφία μου καλησπέρα, long time no see. Εγώ θα το κατέτασα στα supermarkets, απλά προς το παρόν φαίνεται να έχει συγκεκριμένα προϊόντα, ίσως από παράλληλη εισαγωγή και μόνο non-food CPG.

This website uses cookies.