X

The Millennium bank video

Social media δεν είναι μόνο το Facebook. Και τα social media δεν είμαι μόνο για εύκολα προϊόντα. Τα social media είναι και για πιο σύνθετα προϊόντα, όπως τα τραπεζικά.

On this note, πριν από 8 περίπου μήνες επικοινώνησε μαζί μου η Millennium bank, με στόχο τη δημιουργία μίας σειράς από ταινίες που να παρουσιάζουν τα πλεονεκτήματα της χρήσης του ebanking καθώς και την ασφάλεια που προσφέρει, με φρέσκο και «αναπάντεχο» τρόπο.

Ένιωσα σα να βρήκα, επιτέλους τον οργανισμό με τον οποίο μπορούσα να μιλήσω για το βασικό μου πρόβλημα με τις τράπεζες: το ότι μια στο τόσο πρέπει να πηγαίνω από εκεί για κάποια δουλειά: επιταγή, σφραγίδα, δικαιολογητικό, εκκαθαριστικό, εντολή που δεν επεξεργάστηκε ή κάτι αντίστοιχο.

Στη Millennium bank ήξεραν ήδη ποια ήταν τα στοιχεία στα οποία ήθελαν να εστιάσουν και έτσι το brief εστιάστηκε στο ότι θέλουμε όχι μόνο να εκπαιδεύσουμε rationally το κοινό στο να χρησιμοποιεί το web banking, αλλά να έχει ο χρήστης και ένα συναισθηματικό σύνδεσμο με το web banking. Γίνεται αυτό; Να πάρεις ένα αγαθό το οποίο βασίζεται στη λογική, σε έναν από τους πιο εξορθολογισμένους κλάδους και να τους δώσεις συναίσθημα;

Δουλέψαμε το θέμα με διάφορες προσεγγίσεις και καταλήξαμε στο να κάνουμε μια σειρά από videos. Και μετά σκεφθήκαμε διάφορα concepts. Καταλήξαμε σε κάτι ασυνήθιστο: έναν αξιαγάπητο ήρωα που είναι χνουδωτός και μένει στο δάσος.

 

Ο ήρωας αυτός στη διάρκεια της σειράς θα μπλέκει σε διάφορες ιστορίες και θα πρέπει να ξεμπλέξει. Το web banking δε θα ειναι μόνο η ορθολογική λύση αλλά και αυτή που φροντίζει να κρατάει τον ήρωά μας μακριά από δύσκολες καταστάσεις.

Στο πρώτο επεισόδιο ο Μιχάλης (αυτό το όνομα δώσαμε στο σκίουρο στην παραγωγή, δεν είναι το επίσημό του) καλείται να πληρώσει τους λογαριασμούς νερού και ηλεκτρικού και μπλέκει όταν βρίσκει ουρά ή εξοργίζεται όταν ο υπάλληλος αποφασίζει να κλείσει το ταμείο. Στο τέλος η σοφή κουκουβάγια του δείχνει πως υπάρχει καλύτερος τρόπος.

Το video άρεσε πολύ από την πρώτη στιγμή, καθώς είναι κάτι διαφορετικό, αλλά και πολύ ταιριαστό με το καινοτόμο προφίλ του πελάτη, της Millennium bank.

Μεταξύ άλλων, άρεσε και στο γνωστό Ads of the World, το οποίο συμπεριέλαβε το πρώτο video πολύ γρήγορα στις επιλεγμένες διαφημίσεις του.

Με 80 ελληνικές διαφημίσεις σε Print, TV & Online την τελευταία πενταετία (ίσως και παραπάνω) το να συμπεριληφθεί το video μας εκεί είναι μάλλον achievement και θα ήθελα να ευχαριστήσω τόσο τον πελάτη, όσο και την ομάδα μου για την επιμονή τους. Thank you!

 

 

 

George Anagnostopoulos: Ο Γιώργος είναι ο δημιουργός του Suit. Η ενασχόλησή του με τα online communities και το Internet marketing κρατεί από τα nineties. Το πλήρες βιογραφικό του είναι διαθέσιμο εδώ αλλά το short version είναι ότι είναι ο ιδρυτής και CEO της Socialab.

This website uses cookies.