X
    Categories: Social Media

Wikivoyage launched

Το Wikivoyage λανσάρει η Wikimedia, η εταιρεία που μεταξύ άλλων έχει και τη Wikipedia.

Το Wikivoyage ακολουθεί τη λογική της συλλογικής συγγραφής άρθρων από το κοινό και εστιάζει στο χώρο του ταξιδιού. Ο χρήστης μπορεί να αναζητήσει πληροφορίες για μία πόλη από τη σκοπιά του τουρίστα, κάτι που έλειπε από τη Wikipedia.

Τα 26.000 άρθρα με τα οποία βγήκε η Wikivoyage στην αγγλική της έκδοση αντικαθιστούν σε κάποιο βαθμό τον τουριστικό οδηγό μιας πόλης προσφέροντας πληροφορίες με την οργάνωση που θα ήθελε ένας ταξιδιώτης.

Το εν λόγω site που λανσαρίστηκε προχθές από τη Wikimedia, είναι πολύ πιθανό να κερδίσει κάποιο user attention από επιχειρήσεις στο χώρο του τουρισμού, ιδιαίτερα ξενοδοχεία, εστιατόρια και ατραξιόν κάθε πόλης.

Κάνοντας μια ενδεικτική αναζήτηση για τη Μύκονο, βρήκα κάποιες βασικές πληροφορίες για το νησί, το πώς να πάω, αλλά και το πού να μείνω. Στην κατηγορία Splurge βρήκα τα πιο ακριβά ξενοδοχεία του νησιού (και αν δεν έχετε δει το Mykonos Grand σας προσκαλώ να το δείτε, είναι πελάτης το site του οποίου χαίρομαι να επισκέπτομαι συχνά) 🙂

Σίγουρα δε θα μπορέσει με το παρόν format του να ανταγωνιστεί το TripAdvisor, αλλά ίσως να είναι ένα εργαλείο που καλύπτει κάποιες ανάγκες και σίγουρα είναι ένα καλό εργαλείο για SEO και λίγο buzz για κάποιες επιχειρήσεις.

Το θέμα είναι πως ο κλάδος του τουρισμό είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικός και αν η Wikivoyage καταφέρει να κερδίσει μερίδα της προσοχής του κοινού ίσως αρχίσει να βανδαλίζεται από χρήστες που θέλουν να τραβήξουν τα φώτα της προσοχής στην επιχείρησή τους.

 

George Anagnostopoulos: Ο Γιώργος είναι ο δημιουργός του Suit. Η ενασχόλησή του με τα online communities και το Internet marketing κρατεί από τα nineties. Το πλήρες βιογραφικό του είναι διαθέσιμο εδώ αλλά το short version είναι ότι είναι ο ιδρυτής και CEO της Socialab.

This website uses cookies.