X

Η αξία του κοινού

Η αλυσίδα L’ Artigiano είναι πελάτης μας σε ότι αφορά την παρουσία τους στα social media και έχει με διαφορά τη μεγαλύτερη σελίδα στο facebook στην κατηγορία του, αφήνοντας πίσω και πολυεθνικές.

Μεταξύ άλλων, στις αρμοδιότητές μας ως εταιρεία είναι να ενημερώνουμε την αλυσίδα για τις σημαντικές αναφορές του ονόματός τους, είτε καλές είτε κακές.

Ο μηχανισμός μας έπιασε την 1 Οκτωβρίου μια αναφορά από αυτές που κανένας marketer δε θα ήθελε και αμέσως ενημερώσαμε την αλυσίδα.

Η αναφορά αφορούσε σε δημοσιεύση στο blog tro-ma-ktiko για ακατάλληλα προϊόντα, όπου ένας καταναλωτής έστειλε παράπονο για το ότι έλαβε δύο προϊόντα που κατά τη γνώμη του είχαν λήξει.

Στην πραγματικότητα όμως κάτι τέτοιο δεν ίσχυε καθώς αφενός έκανε λάθος στην ημερομηνία που ανέφερε και κατά δεύτερο πρόκειται για κατεψυγμένα προϊόντα (παγωτά) τα οποία λήγουν ένα χρόνο μετά την ημερομηνία παραγωγής τους και τα L’ Artigiano τα διαθέσαν ούτε έξι μηνες μετά την ημερομηνία παραγωγής (04/2011 και 06/2011) αντίστοιχα.

Η marketing director της αλυσίδας ετοίμασε σχετική ανακοίνωση όπου διορθώνει τα λεγόμενα του καταναλωτή σε ότι αφορά της ημερομηνίας της παρτίδας των παγωτών, την έστειλε στο blog και ουδέποτε έλαβε απάντηση ή αναρτήθηκε οποτεδήποτε.

Η ιστορία θα έληγε κάπου εδώ για ένα brand που δεν είχε σοβαρό κοινό που να το ακολουθεί. Όμως, η L’ Artigiano έχει 9.000 fans στους οποίους επί ένα χρόνο προβάλει τις αξίες του.

Και εκεί ανέλαβαν δουλειά κάποιοι fans του brand και αφήσανε σχόλια τα οποία ακόμα και μη γνωρίζοντας πως οι ημερομηνίες που ανέφερε ο πελάτης είναι λανθασμένες, απάντησαν πως πρόκειται για τρομερή υπερβολή. Και δε μιλάμε για σχόλιο των δυο λεξέων…

Ιδού:

Είπατε κάτι για ROI της παρουσίας στα social media;

 

 

George Anagnostopoulos: Ο Γιώργος είναι ο δημιουργός του Suit. Η ενασχόλησή του με τα online communities και το Internet marketing κρατεί από τα nineties. Το πλήρες βιογραφικό του είναι διαθέσιμο εδώ αλλά το short version είναι ότι είναι ο ιδρυτής και CEO της Socialab.

This website uses cookies.