X
    Categories: Social Media

Twitter Trending Topics

Ένα από τα features του Twitter είναι η λίστα με τα trending topics (ή απλά TT), δηλαδή όσα θέματα συζητιούνται από τους χρήστες πρόσφατα και δείχνουν να ανεβαίνουν σε δημοτικότητα.

Για κάποιους, τα ΤΤ είναι ένα παράθυρο για το τι συμβαίνει στον κόσμο.

Κάποιες περιοχές έχουν τοπικά ΤΤ, αλλά το twitter δεν έχει δώσει τέτοια δυνατότητα στην Ελλάδα καθώς αποτελεί μικρή χώρα (κατ’ εκτίμηση δική μου προσωπική ένα 2% του πληθυσμού έχει Twitter). Έτσι λοιπόν στην Ελλάδα ακολουθούμε τα παγκόσμια TT.

Αξιοσημείωτο είναι πως παρά τα όσα θέματα είχαμε όλη την τελευταία εβδομάδα με το πολιτικό σκηνικό, κανένα ΤΤ δε δημιουργήθηκε στο twitter σε σχέση με Ελλάδα, κυβέρνηση, Παπανδρέου, Σαμαρά κλπ.

Όπως όμως σημειώνει το blog των The Newtons, η σύλληψη του Μάκη Ψωμιάδη ήταν τόσο μεγάλο γεγονός που βρέθηκε αμέσως στα TT. Χρήστες απ’ όλο τον κόσμο αναρωτήθηκαν τι είναι αυτό το όνομα και ζητούσαν να τους εξηγήσουν (Screenshots εδώ).

Στην πραγματικότητα βέβαια δεν είναι ότι είχε περισσότερες αναφορές ο “Μάκαρος” από τα πολιτικά δρώμενα. Απλά τα πολιτικά δρώμενα είχανε πολλά keywords (κρίση, κυβέρνηση, αντιπολίτευση, Πετσάλνικος, Παπαδήμος κ.ά), ενώ η είδηση για τον Μάκη Ψωμιάδη είχε σαν keyword μόνο το ονοματεπώνυμό του. Και φυσικά το ότι ένα keyword πήγε από μηδέν αναφορές σε κάποιο αριθμό τριψήφιο μέσα σε λίγη ώρα αν μη τι άλλο ήταν ένα trend.

Η λίστα των ΤΤ αυτή την ώρα έχει ως εξής (δεξιά) και δίπλα θα βρείτε τις χώρες που έχουν τοπικά TT:

George Anagnostopoulos: Ο Γιώργος είναι ο δημιουργός του Suit. Η ενασχόλησή του με τα online communities και το Internet marketing κρατεί από τα nineties. Το πλήρες βιογραφικό του είναι διαθέσιμο εδώ αλλά το short version είναι ότι είναι ο ιδρυτής και CEO της Socialab.

This website uses cookies.