The New Stuff - Suit digital marketing

Wearables: Τα νέα δεδομένα

Dora Ekaterini


Wearables!

Η νέα πρωτοποριακή σειρά από «έξυπνες» συσκευές έχει κάνει την εμφάνισή της για τα καλά. Αναφερόμαστε στα νέα hot τεχνολογικά προϊόντα, wearables, τα οποία έχουν γνωρίσει μεγάλη απήχηση. Έρευνες δείχνουν ότι οι ηλεκτρονικές συσκευές που «φοριούνται», όπως για παράδειγμα τα ηλεκτρονικά ρολόγια, έχουν γίνει πολύ διαδεδομένες, ειδικά μετά το MWC ’15 και τον ερχομό του Apple Watch.

Μάλιστα, ύστερα από μελέτες υπολογίζεται ότι το 2019 το μέγεθος αντίστοιχων συσκευών ανά τον κόσμο θα είναι συνολικά 578 εκατομμύρια, σε αντίθεση με τα 109 εκ. το 2014 και τα 170 εκ. το 2015. Ναι, καλά καταλάβατε! Πρόκειται για τη νέα τεχνολογική έκρηξη.roloi2

Και όπως κάθε νέα έκρηξη, έτσι και αυτή εισάγει κάποια νέα δεδομένα στο χώρο του ψηφιακού marketing, τα οποία κάθε marketer, advertiser και digitalαίος θα πρέπει να λάβει υπόψη του.

Τα λεγόμενα wearables φαίνεται ότι εκτός από την τεράστια εξάπλωσή τους, προτιμούνται από τους καταναλωτές και για χρήσεις οι οποίες μέχρι στιγμής άνηκαν στα smartphones. Συγκεκριμένα, μεταξύ των Αμερικάνων καταναλωτών, κατόχων κινητών τηλεφώνων, μεγαλύτερο ποσοστό από τα δύο τρίτα δηλώνουν ότι προτιμούν τα ρολόγια (ή αντίστοιχες συσκευές που φοριούνται) από τα κινητά προκειμένου να κάνουν τις αγορές τους στα καταστήματα.

Φαίνεται λοιπόν πως τέτοιες συσκευές κερδίζουν έδαφος έναντι των κινητών, αφού συνολικά περισσότεροι από τους τέσσερις στους δέκα δηλώνουν ότι θα έκαναν αγορές σε καταστήματα μέσω αντίστοιχων συσκευών, βάζοντάς μας σε σκέψεις σχετικά με τη στρατηγική που θα πρέπει να ακολουθήσουν τα brands αναφορικά με αυτό το νέο στοιχείο.

Ωστόσο, σχετική έρευνα φανερώνει ότι το lifestyle, και συνεπώς τα χαρακτηριστικά και οι προτιμήσεις των καταναλωτών, αλλάζουν κάπως τα δεδομένα. Δηλαδή, φαίνεται ότι οι κάτοχοι wearables και οι υποψήφιοι αγοραστές τους ενδιαφέρονται περισσότερο για ζητήματα φυσικής κατάστασης και υγείας και όχι τόσο για ζητήματα mobile payment. Επομένως, ένας από τους λόγους που κάποιος προτιμά μία wearable συσκευή είναι όχι μόνο γιατί φοριέται εύκολα και παρέχει μία άνεση στο χρήστη, αλλά και επειδή μπορεί να παρακολουθεί τα βιομετρικά δεδομένα του (π.χ. πόσα χιλιόμετρα περπατάει, πόσες θερμίδες καίει κλπ.).

Συμπερασματικά, καταλαβαίνουμε ότι το δεδομένο “in-store payment” δεν είναι το μόνο απαραίτητο για την κατοχή αντίστοιχων συσκευών. Έτσι, οι marketers καλό θα ήταν να χαράζουν τη στρατηγική τους βασισμένοι στο συνδυασμό των ιδιαιτεροτήτων και των επιλογών που παρέχουν τα wearables στους χρήστες τους και πως οι τελευταίοι ανταποκρίνονται σε αυτά. Επομένως σύμφωνα με τις έρευνες, οι marketers θα πρέπει να επικεντρωθούν σε αυτά τα δεδομένα που φαίνεται ότι απασχολούν τους μελλοντικούς αγοραστές των συσκευών αυτών.

Advertising · Future

future · strategy · wearables

Technology

Dora Ekaterini

Η Δώρα δραστηριοποιείται στο χώρο του digital marketing. Oλοκληρώνοντας τις σπουδές της πάνω στο Μάρκετινγκ και τις Πολιτικές Επιστήμες, την κέρδισε ο χώρος του Μάρκετινγκ με μεγάλη διαφορά. Παράλληλα, δηλώνει blogger καθώς στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με το προσωπικό της food blog.

Recently Published

»

Υποτροφίες σε μεταπτυχιακά και αλλαγές ενόψει της νέας αγοράς εργασίας από το digital του Alba

»

9+1 συμβουλές για βελτίωση του conversion rate (B2B)

Βελτιστοποίηση των landing pages
»

Βελτιστοποίηση των landing pages

»

Η δύναμη του Real-Τime Marketing στην Digital Marketing Στρατηγική σας

»

Πως οι εταιρείες μπορούν να προσεγγίσουν υπαλλήλους μέσω των social media.

Instagram-Marketing-Expert-Delhi
»

Επιτυχημένο Instagram Marketing

»

Τα πλεονεκτήματα του Programmatic Advertising

»

5 λάθη στην digital branding στρατηγική που σου κοστίζουν

»

Ποια η έννοια του Penetration Testing και πως εφαρμόζεται στο site σας ;

retargeting-vs-remarketing-dsim
»

Η απόσταση ανάμεσα στο remarketing και το retargeting