X
    Categories: Fail

Αντίδραση σε video της Wind

Μεγάλη αντίδραση έφερε ένα video της Wind που απεικόνιζε ενέργειες ΕΚΕ, καθώς σε ένα στιγμιότυπο ο χάρτης της Ελλάδος δεν ήταν σωστός.

Το «βίντεο σοκ» όπως αποκαλούν τα σκανδαλοθηρικά websites που παίρνουν αναγνώστες (και πουλάνε διαφήμιση, μην ξεχνιόμαστε) από τέτοιες ειδήσεις αλλά και άνθρωποι που τους καίνε τα θέματα του έθνους έχει κατέβει από το κανάλι της Wind αλλά έχει αναρτηθεί μεταξύ άλλων και εδώ:

Φυσικά, όπως ήταν αναμενόμενο, αυτό έφερε ποικίλες αντιδράσεις σε χρήστες που έχουν ευαισθησίες για το συγκεκριμένο θέμα, καθώς δεν εμφανίζονται ο Εβρος και τα περισσότερα νησιά.

Προσωπικά ως καταναλωτής, αυτό το βλέπω ως non-issue. Αν μια εταιρεία ή ένας οργανισμός έχει τέτοια agenda δεν έχει κανένα λόγο να το δημοσιεύσει, απλά κάνεις τις απαραίτητες κινήσεις για να έρθουν τα πράγματα όπως θέλει. Κάποιος art director μάλλον ήταν υπερ-γενναιόδωρος με το fill tool στο Photoshop και έτσι έγινε το κακό.

Αλλά αυτή είναι η δική μου γνώμη, όταν στη σελίδα της Wind γίνεται ο κακός χαμός από αναρτήσεις χρηστών σαν τις κάτωθι.

Προφανώς από κάπου υπάρχει συντονισμένη προσπάθεια ενάντια στη Wind, καθώς αρκετές από τις αναρτήσεις είναι ίδιες.

Κουράγιο σε όσους χειρίζονται το PR, το marketing και τη διαφήμιση. Μακάρι όλες οι κρίσεις να φτάνουν μέχρι εκεί (γιατί οι online crises μέχρι εκεί έχουν φτάσει στην Ελλάδα, δεν έχουμε τίποτα ιδιαίτερα σημαντικό ever).

Αυτό που με απασχολεί περισσότερο στην προκειμένη περίπτωση είναι το πως σαν καταναλωτές λέμε είμαστε τελείως ανακόλουθοι. Διάβασα περί μηνύσεων, περι διακοπών συμβολαίων κλπ. Πόσοι θα κάνουν άραγε κάτι γι αυτό πέρα από μια ανάρτηση στο Facebook;

Πάντως, προσωπικά νομίζω πως τέτοια θέματα λύνονται εύκολα με μια επιστολή διαμαρτυρίας, διόρθωση του διαφημιστικού και τέλος.Άλλωστε, για κάτι τέτοιο δεν κυνηγούσαμε τη Vodafone πέρσι με τα σημαιάκια;

Disclaimer: Όπως σε πολλά θέματα που είναι αμφιλεγόμενα, ας προσθέσω κι εδώ πως η Wind δεν είναι πελάτης μου, παρόλο που είχαμε κάνει μια μικρή ενέργεια μαζί το 2009. Η άποψή μου θα ήταν η ίδια για οποιαδήποτε εταιρεία του βεληνεκούς της.

George Anagnostopoulos: Ο Γιώργος είναι ο δημιουργός του Suit. Η ενασχόλησή του με τα online communities και το Internet marketing κρατεί από τα nineties. Το πλήρες βιογραφικό του είναι διαθέσιμο εδώ αλλά το short version είναι ότι είναι ο ιδρυτής και CEO της Socialab.

View Comments (0)

  • Καλησπέρα.

    Είναι προφανές ότι ο Έλληνας έχει πάντα το όπλο παρά πόδα και είναι έτοιμος να ξιφουλκήσει εναντίον οποιουδήποτε νιώθει ότι επιβουλεύεται τα ιερά και τα όσιά του. Μπορεί να μην έχουμε δουλειά ή σπίτι, να τα φέρνουμε δύσκολα πέρα, να δυσπιστούμε έναντι όλων, αλλά όταν μια θεωρία συνωμοσίας αγγίξει την ευαίσθητη ελληνορθόδοξη χορδή μας ξεσηκωνόμαστε ομαδόν - ακόμη κι αν πρόκειται για μια αβλεψία ενός multimedia editor. Η γραφικότητα είναι στο αίμα μας.

    Υπενθυμίζω ότι κάτι ανάλογο είχε γίνει παλιότερα και με μια διαφήμιση της Vodafone, όπου - και καλά - σε ένα ταξιδιωτικό γραφείο παρουσιάζονταν, μεταξύ κάποιων σημαιών, και εκείνη της "αυτόνομης" Κρήτης. Μύδροι εναντίον της "σιωνιστικής" ανθελληνικής εκστρατείας, η οποία είχε κυρίως στόχο το σφετερισμό των πετρελαίων και του φυσικού αερίου που, σύμφωνα με τους Χαρδαβέλες, υπάρχουν νότια της Κρήτης!

    Δεν μπορείς να πεις, είμαστε αξιολάτρευτοι...

  • Το τρομερό είναι ότι [κατά την προσωπική μου γνώμη] η εταιρία είχε τις καλύτερες προθέσεις.

  • Πες τα, αν και μια σύντομη βόλτα στα corporate pages πολλών εταιρειών δείχνει ότι ένα ποσοστό (μεγάλο; μικρό;) ανάθεμα και ξέρουν να συντάξουν μια πρόταση με σωστά ελληνικά - αλλά στο κράξιμο πρώτοι...

  • Καλησπέρα Γιώργο.

    Προσωπικά συμφωνώ μαζί σου, σχετικά με την μηδαμινή ''σπουδαιότητα'' του θέματος(αλλά και την αιτία του)που δημιούργησε το ''crisis''...στην Wind.
    Αυτή όμως η άποψη δεν πρέπει να αναιρεί το σωστό ''deliver'' ενός επαγγελματία, αλλά και τον έλεγχο που θα έπρεπε να γινόταν απο το τμήμα Marketing της εταιρίας.
    Το λάθος είναι λάθος....και δυστυχώς σε μία τόσο ανταγωνιστική αγορά, με τόσο μαζικό κοινό, ''προσωπικές'' ή άλλες απόψεις..., είναι απλά απόψεις, με πολύ αρνητικά αποτελέσματα για την εικόνα της μάρκας, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα.
    Ακόμα και αν υπήρχε μόνο ένα αρνητικό σχόλιο ή post....(που με το ''mouth to mouth'' & ''mouse to mouse'', θα έπαιρνε διαστάσεις....) !!
    Μετά απο 20 χρόνια στην επικοινωνία, έχω διαπιστώσει ''ιδίοις όμμασι'' , ανάλογες περιπτώσεις που κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί την τροπή που θα έπαιρναν και τον σχηματισμό ενός πραγματικού ''crisis''.....
    Ακριβώς λόγω των Socialmedia, η αμεσότητα και η ανταπόκριση-συμμετοχή του κοινού-στόχος στην ''διαμόρφωση'' ενός case ,event, , είναι πια σίγουρη αλλά πολύ δύσκολα προβλέψιμη 100%....
    Για αυτό καλύτερα(όπως λέει και κάθε σωστό Crisis management manual), ''...η καλύτερη διαχείριση μίας κρίσης, είναι η πρόβλεψή της''.
    Το ''crisis'' με την αθλήτριά μας Β.Παπαχρήστου και η εξέλιξή του, νομίζω επιβεβαιώνει τα παραπάνω.....

    Ευχαριστώ για την φιλοξενία.

    Δημήτρης Ιωαννίδης

This website uses cookies.