The New Stuff - Suit digital marketing

Facebook groups: Αξιοποιήστε τα προς όφελος του brand σας

Nikos Memos


Πολλοί από εμάς χρησιμοποιούν τα Facebook groups κυρίως για networking και socializing, αλλά έχετε σκεφτεί να δημιουργήσετε groups με στόχο την ανάπτυξη του brand σας και την καλλιέργεια των σχέσεων με τους πελάτες σας;

m3wt4feb2grivnlss3bw

Παρακάτω θα βρείτε απλά tips για τη χρήση των Facebook groups προς όφελος της επιχείρησής σας.

Δημιουργήστε group για τους loyal fans

Δημιουργήστε groups που προορίζονται για τους πιο πιστούς και αφοσιωμένους πελάτες σας, δηλαδή για αυτούς που πιστεύουν στο όραμα και τα προϊόντα της εταιρείας σας. Είναι σημαντικό να φτιάξετε αυτά τα groups από loyal fans, που ονομάζονται ambassador groups ή community groups. Μέσω αυτών μπορείτε να κάνετε buzz για τις υπηρεσίες, τα προϊόντα και την εταιρεία σας.

Η διαχείριση και διατήρηση των loyal fans στο group είναι μεγάλης σημασίας και μπορεί να επιτευχθεί αρκετά εύκολα. Φροντίστε να καλομαθαίνετε τους fans και να τους κάνετε να νιώθουν ξεχωριστοί. Μία καλή ιδέα για παράδειγμα είναι να τους κάνετε μικρά δωράκια. Επίσης, να τους ευχαριστείτε σε τακτική βάση, για την βοήθειά τους στο να πετύχετε τους στόχους σας και να υλοποιήσετε το όραμα για την εταιρεία σας.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα Facebook groups ακόμη για να πάρετε feedback για τα νέα σας προϊόντα και να απαντάτε σε ερωτήσεις που αφορούν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας. Επίσης, μπορείτε να μοιράζεστε με το κοινό σας τα επιτεύγματα και τα βραβεία που κερδίζετε και σίγουρα οι περισσότερο loyal θα το μοιράσουν μέσα στα social media.

Δημιουργήστε group για τους υπάρχοντες πελάτες σας

Ένα άλλο group που μπορείτε να φτιάξετε είναι για τους υπάρχοντες πελάτες σας. Για να χτίσετε αυτό το community μπορείτε να καλείτε στο group τους πελάτες που μόλις πραγματοποίησαν μια αγορά.

Εξηγήστε στο about το όραμα της εταιρείας σας και πως το group αυτό λειτουργεί, ώστε οι νέοι fans του group να μαθαίνουν νέα, να μοιράζονται ιδέες, να συνδέονται με άλλα μέλη και να επικοινωνούν το brand name σας. Καλό θα ήταν ακόμη, να δίνετε ένα link του group στο welcome e-mail και στο sign-up page, ώστε να βλέπετε πόσοι από τους πελάτες σας έχουν ήδη γίνει μέλη και σε πόσους ακόμα μπορείτε να συνεχίσετε να κάνετε invite.

d2d997c4c952c1efe3f83c848062705e9804f914

Προκειμένου να ενισχύσετε το αίσθημα της κοινότητας και να αναπτύξετε αυτό το είδος του group ακολουθείστε τις εξής συμβουλές:

  • Ουσιαστικά, μπορείτε να δίνετε tips & tricks για το πως να χρησιμοποιούν οι χρήστες ολοκληρωμένα τα προϊόντα σας και ειδικά πως να αξιοποιούν τα λιγότερα γνωστά χαρακτηριστικά των προϊόντων. Στη συνέχεια αφήστε τους fans να διαδώσουν αυτά τα insights και tips σε άλλα μέλη του facebook.
  • Μεγάλης σημασίας ωστόσο είναι και η προσωπική επικοινωνία με τους πελάτες και πάνω από όλα η ειλικρίνεια. Να απαντάτε προσωπικά σε παράπονα και να μην ξεχνάτε να ευχαριστείτε και να αναγνωρίζετε ένα τυχόν λάθος ή πρόβλημα που αποκάλυψε κάποιος fan και να λέτε ότι θα το ελέγξετε άμεσα.
  • Καλό είναι να απαντάτε όσο πιο γρήγορα γίνεται σε ερωτήσεις και σχόλια χρηστών. Ακόμα και αν δεν έχετε άμεσα στη διάθεσή σας απάντηση, ενημερώστε τους πελάτες ότι το επεξεργάζεστε και ότι σύντομα θα τους απαντήσετε. Δώστε σε καθημερινή βάση, αν μπορείτε, tips, συμβουλές και insights. Ενθαρρύνετε τους πελάτες, και ιδιαίτερα του πιο αφοσιωμένους fans, να κάνουν share ιδέες και στρατηγικές που σκέφτονται, ώστε να δείχνετε ότι είστε δίπλα τους.
  • Είναι σημαντικό οι fans να νιώθουν ξεχωριστοί και μοναδικοί. Αυτό μπορείτε να το πετύχετε προσφέροντας στα μέλη του group προσφορές ή και κάποιες εκπτώσεις/κουπόνια που δεν υπάρχουν στο δημόσιο προφίλ σας. Με αυτό τον τρόπο θα νιώσουν προνομιούχοι.

Δημιουργήστε groups με βάση τις ξεχωριστές ανάγκες των πελατών σας

Σημαντικό είναι να ξεχωρίσετε και να κατηγοριοποιήσετε τους διάφορους τύπους πελατών που έχετε και να μάθετε τι τους αρέσει, τι τους απασχολεί, ποιες δυσκολίες αντιμετωπίζουν και πως τα προϊόντα και οι υπηρεσίες σας ικανοποιούν τις ανάγκες τους. Αν κάποιο κομμάτι του κοινού του group διαφέρει σημαντικά από ένα άλλο, καλό είναι να δημιουργήσετε πολλά groups που θα στοχεύουν σε διαφορετικές ομάδες ανθρώπων. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να δημιουργήσετε διαφορετικά groups ανάλογα την γλώσσα που μιλάνε οι πελάτες σας.

Συμπερασματικά, τα Facebook groups είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να αυξήσετε το customer loyalty, να επικοινωνήσετε με τους αφοσιωμένους πελάτες σας και να προωθήσετε την επιχείρησή σας σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό.

Εσείς ακόμα να φτιάξετε το δικό σας group;

Facebook · Tools

Facebook · fans · group · groups

Brand & Marketing Managers · Directors / Senior Management

Communications · Media

Nikos Memos

O Νίκος μόλις τελείωσε τις σπουδές του, στο τμήμα Επικοινωνίας και MME. Τελικά δεν τον κέρδισε η δημοσιογραφία αλλά ο χώρος της διαφήμισης και πιο συγκεκριμένα το digital κομμάτι της. Τον ελευθέρο χρόνο του γράφει στο προσωπικό του blog.

Recently Published

»

Υποτροφίες σε μεταπτυχιακά και αλλαγές ενόψει της νέας αγοράς εργασίας από το digital του Alba

»

9+1 συμβουλές για βελτίωση του conversion rate (B2B)

Βελτιστοποίηση των landing pages
»

Βελτιστοποίηση των landing pages

»

Η δύναμη του Real-Τime Marketing στην Digital Marketing Στρατηγική σας

»

Πως οι εταιρείες μπορούν να προσεγγίσουν υπαλλήλους μέσω των social media.

Instagram-Marketing-Expert-Delhi
»

Επιτυχημένο Instagram Marketing

»

Τα πλεονεκτήματα του Programmatic Advertising

»

5 λάθη στην digital branding στρατηγική που σου κοστίζουν

»

Ποια η έννοια του Penetration Testing και πως εφαρμόζεται στο site σας ;

retargeting-vs-remarketing-dsim
»

Η απόσταση ανάμεσα στο remarketing και το retargeting